Vožnja v krožnem križišču

Začel/a hadei, Avgust 20, 2007, 12:13:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry

Te čisto razumem. šelim si samo, da bi bilo tako kot je na papirju.

In brez zamere, teorije pa? ne maram.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

hadei

Prednosti kroči??

?e nekaj o koristnosti kroči??. Sicer gre za območje ?tajerske točno na Ptuju, kjer so ugotovili, da imajo kroči??a kar precej prednosti pred semaforiziranimi. Verjetno lahko re?emo, da na splo?no tako velja. Ve? o tem pa  v spodnjem prispevku...
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Statistika prometnih nesre? v kroči??u
Sicer ta procent ni ravno realen, ker se je od leta 2003 do sedaj tudi povežalo število kroči??. Hvala qur*u brez smrtnih ?rtev...
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

Kroči??a so vsekakor dobra stvar. Toda Slovenci smo nagnjeni k pretiravanju. Ko smo "POGRUNTALI" njihove prednost, jih bomo zgradili toliko, da bodo ovira na cesti in prometu. Zgodilo se bo enako kot s semaforjih.

deyo

Prvo turbo krožišče bo v Kopru

Ko enkrat zapelješ noter ne moreš kar tako ven.

To bo zanimovo :Hammer3:.

dvorjan

To bo pravi koprski infarkt. Si kar predstavljam vse nedomacine in 50% domacinov, ki jim ne bo prav nic jasno. Ampak ideja o polmetrskem betonskem zidu mi je pa vsec - vsaj ne bodo vozili kot teleta eden cez drugega ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Kako voziti v krožnem križišču!
Nekateri še ne vedo, nekateri pa nočejo vedet...

[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Verjetno je tako da nočejo / nočemo vedeti. Zmeraj je lažje voziti po zunanjem, ker je tako lažje (in morda bolj varno) zapustiti samo križišče.

hadei

Varneje je tudi se z avtobusom vozit, pa se malokdo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Že že, ko pa so karte drage za pop**dit, vozni redi pa nesmiselni ...
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

Bomo videli kako bo to turbo krožišče v praksi delovalo.

Kolega mi pravkar dela diplomo na temo "turbo krožišče", pravi da se zelo malo informacij dobi o tej vrsti krožišča.

Bom poročal kako je, takoj ko bo zgrajeno.

LP

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Že kakšen teden imamo v Kopru prvo delujoče turbo krožišče.

Zadeva funkcionira kar dobro. Manj je konfliktnih točk in hitreje se pelje skozi.

Samo še ljudje da se malo navadijo, pa bo super. Zgleda dosti boljše kot navaden krožni promet. Sedaj se še dobi primerke, ki pač prevozijo ločevalni robnik in sekajo malo sem malo tam pasove, kjer pač rabijo za ven peljat ...

Še vodomet v sredini da zgradijo pa bo končan ...

3fotografije enega od uvozov v turbo krožni...

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroJen

Turbo krozisca so mi veliko bolj vsec od navadnih. Zdaj se ze kar na veliko pojavljajo, v MB sta vsaj 2. Pravi cas je potrebno pogledati na tablo, kam kateri pas vodi, pa je vse reseno. V navadnih z narisano crto si "vozniki" obcutno prevec dovolijo ...