GS vs C5

Začel/a Čojko, Februar 01, 2018, 07:05:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Jutri je zmeraj jutri.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Bo moralo žal še malo počakati.:take_picture:

gule

Iz tistih slik, ko je GS na njih ižareva kakovost in šarm...
Na tistih drugih je...pač sintetika.

Čojko

še nekaj :take_picture:

Čojko

Sta si precej podobna:BigThumbs:

Vse 3 serie obeh kot break in tudi kot automafic
Pri GSA je bil komaj petvratnik, pri C5 pa pri tretji seriji 4 vrstnik.
Tudi doba izdelave je približno enako dolga.

garac

Pr gs tudi serviser 3 vratni break
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

a bo še kaj nadaljevanja Èojko, pa kakšen tekst mogoče? Meni je še danes armatura iz GS ena najlepših z lepo vkomponirano ročico ročne zavore, radio med sedeži...
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gule

Èojko, če želiš narediva lahko primerjavo Ga/Gsa, ti daj sliko od Gs, jaz pa Gsa.

Čojko

Ja, so tudi razlike. GS je bil iz kadilskega obdobja in ima pepelnik na armaturki na desni strani poleg volana. Si lahko otresal, ne da bi umaknil pogleda s ceste in skoraj med držanjem volana. Priročen je bil tudi za sovoznika. Za zadaj sedeče pa sta pepelnika v ročajih vrat. Tudi izredno ergonomsko.

Vsi potrebni gumbi in stikala so bili ob volanu, za današnji čas bi morda pogrešal osvetlitev. Ravno tako je bil zelo premišljeno narejena armaturka kjer je ročna zavora in drsniki z zajlami za ogrevanje hlajenje, regulacijo noge šipe.

še nekaj fotk:take_picture:

fifk

To na sliki 8 me zanima. Kot mulc so mi bli kul avti, ki so imeli to črno plastiko čez zadnjo šipo.
Zdej a je to zaradi sonca, da se notranjost ne ogreva toliko, svetloba pa vseeno pride skozi, al je bla kot modna muha, kao strupen avto...

Je pa lepo ohranjen, pohvalno...

Čojko

Najučinkovitejši senčnik, nazaj vse vidiš

Hvala za pohvalo.

garac

Bemtis je lep, ohranjen, ponavadi so bili volanski obroči hin. Obvolanske ročice imajo kvalitetnejšo grafiko, kot novi avti... res je dober avto gs, edino hidravlična pumpa je majhna in se avto počasi dvigne.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Čojko

Res je lep. Prvi lastnik je šel peš z dežnikom v mesto, GS pa v garaži. Itak, da je bil takoj zaščiten s katranom. Drugi lastnik ni bil tako pedanten, vendar vseeno avto stalno garažiran in servisiran.
Ravno sem dobro kupil prvega GS-a, mi sosed pokaže tega v garaži drugega lastnika, ki se je podirala. Tam je 9 let pokrit s cerado čakal na nekoga,... bil je že ves plesniv v notranjosti. Ni mi dalo mira in sem čez 3 mesece poklical, če se ga je lotil spraviti na cesto, vendar mi ga vztrajno hoče prodat, popustim in hkrati naložim veliko dela.
Ni mi žal.

Čojko

še malo:take_picture: o C5

Čojko

V vmesnem obdobju se je tehnika oz. predvsem elektronika izredno posodobila in ima vsaka reč svoj senzor, gumb, možnost nastavljanja, gretja riti, ipd, ipd, opreme ni da ni, vožnja pa zaradi hidravlike precej podobna.  

Kombinacija V6, avt. menjalnik, HA3, luksuzna notranjost ti da eno tako zadovoljstvo, da umirjeno kruzaš in uživaš v vožnji. Nobenih sunkovitih zadev, ne motor, ne menjalnik, ne podvozje. Divje vožnje ne mara oz. je prisiljena in tu sta si z GS-om zelo podobna. To dokazuje tudi, da od kar imam C5 so GS-i praktično vedno v garaži (vožnja v službo in lokalna vožnja). Tudi ideja o primerjavi GS s C5 je zaradi tega prišla.