SERVIS S SVOJIMI DELI

Začel/a Kavka, Januar 15, 2018, 01:51:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Citat od: garac;240815ampak pri makadonaldsa je pa original kokokola u štacuna pa ponaredek, reciklirana

Haha, saj hodiš po svetu in kup kokakolo pri nas in na madžarskem ...je razlika.

Ne da se mi naganjat, sam servisiram z deli ki jih ima mehanik in olji ki jih ima v ponudbi.
Dobim račun in garancijo.

xpuser

Citat od: gule;240814A v restavracijo tudi nosite svojo buteljo vina, ker v Mercatorju stane 10 eur, tam, pa jo računajo 50???
Ali pa Coca-Colo v McDonalds, ker je tu 2,5 eur, Sparu na akciji pa stane 0,5 eur?

Eni bi se res jebali za euro...

Zgleda da eni ko gredo na morje še hrano vlačijo s seboj.

gule

Torej mislim, da sem jasno napisal za kaj gre.
Fantje, pri nas je ura 15 eur, menjava olja je cca. pol ure, ki jo ponavadi šenkam. Èe stranka prinese še svoj Floriol nismo nič zaslužili. Torej pustite to maržo na olju, saj tudi servis ima stroške(štrom, mehanik, osebje...). Mislim, da se razumemo.

tomaz555

Že, samo pri nas je cena ure cca 40 evrov, potem te pa še na olju oberejo. Sem bil mnenja, da delo plačam na postavki delo(in se vedno sprašujem, komu gre v žep, Citroenu Slovenija ali serviserju).Èe gre v žep serviserju je OK. Sicer tudi sam ne nosim olja na servis. Èe hočem prihraniti grem k nepooblaščenemu, kjer je ura in olje ceneje.

Mitjaa25

Citat od: tomaz555;240831Že, samo pri nas je cena ure cca 40 evrov, potem te pa še na olju oberejo. Sem bil mnenja, da delo plačam na postavki delo(in se vedno sprašujem, komu gre v žep, Citroenu Slovenija ali serviserju).Èe gre v žep serviserju je OK in bet at home. Sicer tudi sam ne nosim olja na servis. Èe hočem prihraniti grem k nepooblaščenemu, kjer je ura in olje ceneje.

Tako pač je in menim, da je tako edino pravilno. Ura, ki je cenejša od 40 eurov je za moje pojme prenizka in to je dejstvo. Kar se tiče pa materiala se pa strinjam, da naj ne služijo na tem... Ampak tukaj ni problem ura serviserja problem je ker potem dejansko ta serviser od 40€ dobi recimo 5 do 8€.... ja to je absurd!

tomaz555

Žal je tako, da od 40 evrov delavec ne more dobiti prav veliko. Zanima me le, po kakšni ceni servisnim delavnicam pripeljejo olje. Se bojim, da je že ta visoka in nas obira Citroen Slovenija in ne servisne delavnice. Verjetno ne smejo olja kupovati kjerkoli. Seveda, pa je treba vedeti da izobraževanja, specialna orodja, nadomestna vozila,lepe fasade na delavnicah...stanejo in to plačamo stranke.

Kavka

Tale debata pa se je kar razvila, vsak ima po svoje prav. Tudi sam se ne bi igral z sklopko in jermeni,  menjano na servisu z orig. robo, tu se gre za redni servis, vse BOSCH, pa je material  40€ cenejši kot na servisu. . Èe bo sedaj kdo rekel, da to pa ni nič, mi jih lahko nakaže, pa da vidimo, kako to ni nič :)
Ker se gre pa tudi za dober in fer odnos z mehanikom, kateri kdaj za kako malenkost ne računa nič, bom kar pri njem vse naročil.

Čojko

Cilj je kako čim boljše poslovat in čim več zaslužiti in tu sta dve dobri praksi:
Jerovšek, ki se je fokusiral na servis, odličen serviser, top v SLO, vse popravi kar je treba po človeških cenah, vlaga v kader, ima 100% zapolnjene kapacitete, čakalna doba,...
Seliškar, ki se je fokusiran na prodajo in na servis v garanciji. Njihova delavnica je "bele barve", delajo samo enostavne zadeve, vendar se pokriva ravno zaradi normativov in cen originalnih materialov vključno z oljem.

Vsak posameznik pa itak sam izbere svoj optimum. XP vozim k kolegu in zelo dobrem mehaniku (prej servisiral Opla), kjer ugodno nabavi kose v Eurotonu oz. kjer ve da jih dobi z ustrezno kvalitetno in po normalni ceni, (tudi na Citroenu če je treba), ter kvalitetno servisira.
C5 - V6, aut, HA3+,... pa gre k Jerovšku, oz. za kaj manjšega k lokalnemu strokovnjaku, ki pozna tak avto.

xpuser

To je najslabše,malo en servisira pa potlej drugi, pa tretji ...naj en šraufa.

antasi

Citat od: Èojko;240843Cilj je kako čim boljše poslovat in čim več zaslužiti in tu sta dve dobri praksi:
Jerovšek, ki se je fokusiral na servis, odličen serviser, top v SLO, vse popravi kar je treba po človeških cenah, vlaga v kader, ima 100% zapolnjene kapacitete, čakalna doba,...
Seliškar, ki se je fokusiran na prodajo in na servis v garanciji. Njihova delavnica je "bele barve", delajo samo enostavne zadeve, vendar se pokriva ravno zaradi normativov in cen originalnih materialov vključno z oljem.

Vsak posameznik pa itak sam izbere svoj optimum. XP vozim k kolegu in zelo dobrem mehaniku (prej servisiral Opla), kjer ugodno nabavi kose v Eurotonu oz. kjer ve da jih dobi z ustrezno kvalitetno in po normalni ceni, (tudi na Citroenu če je treba), ter kvalitetno servisira.
C5 - V6, aut, HA3+,... pa gre k Jerovšku, oz. za kaj manjšega k lokalnemu strokovnjaku, ki pozna tak avto.

A GSov pa nič ne servisiraš:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

xpuser

Citat od: Mitjaa25;240832Tako pač je in menim, da je tako edino pravilno. Ura, ki je cenejša od 40 eurov je za moje pojme prenizka in to je dejstvo. Kar se tiče pa materiala se pa strinjam, da naj ne služijo na tem... Ampak tukaj ni problem ura serviserja problem je ker potem dejansko ta serviser od 40€ dobi recimo 5 do 8€.... ja to je absurd!

+ del tega pobere citren slovenije.
Ampak servis ni samo menjava olja in oljnega fitra.To bi se pa že lahko navadili.