C5x3=CEPETNAJST V MOJI GARAŽI

Začel/a antasi, Oktober 18, 2017, 10:37:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

Zaenkrat sem na C15 servisiral, zamenjal in pregledal, kar znam:
-olje in filter 4l total 9000
-zračni filter
-naftni filter
-zavorna tekočina

C15 D lepo laufa, kuplonga, zavore, ročna in ostalo deluje, avto je brez rje:AngelPray: je pa zelo zanemarjen-sploh na zunaj, zadnji TP je bil januarja 2016 in izgleda, da je dolgo stal pod kakimi borovci, da je tak. Sploh ne vem s čim bom to očistil-smolo mislim.
Bo pa treba obvezno naredit velik servis, se pravi jermen in kar spada zraven, ker ne vem kdaj je bilo kaj zamenjano. Sem že začel šparat. Iščem enega , ki bi to z ljubeznijo do avta in ne preveč do denarja naredil... Mislim za eno normalno ceno.
Primorci ga mogoče poznate, glede na to, da ima potne naloge notri Portorož Seča in okolica, mi pa še zmeraj ni jasno, kako povsod piše, da naj bi imel tako malo kilometrov-29000. Ne vem, mogoče res, mogoče je bil pa števec zamenjan, na nalogih tudi ti kilometri štimajo..
Slike avte tukaj ne morem naložit:breaking_pc: zato sem jih objavil na drugem forumu in jih tam lahko pogledate.

http://oldschool-slo.com/viewtopic.php?f=12&t=2413
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

MSrougeZX

Pridem en zimski vikend v Celje pa ga spoliram. Bo kot nov!
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

antasi

Citat od: MSrougeZX;237879Pridem en zimski vikend v Celje pa ga spoliram. Bo kot nov!

hja, bo treba toto smolo pa še kaj iz barve prvo dol dobit ,
bil je delovni voz in niso ga ravno ahtali, se pravi da je tupatam kar nekaj na plehu. Ga bom poizkušal mehansko ga čim bolj zrihtat, pa seveda spodaj izolirat, potem šele pride na vrsto lepota :BigThumbs:

gule

Pa ja nisi olje 5w40 vlil v to staro kripo? Total 9000?

antasi

Ni vredu? Dam drugo olje ali misliš a ni vredu zaradi cene?
Pri nas je skoraj ista cena 7000 ali 9000.
Ta avto je pa tudi ko nov, saj nima niti 30.000km, funny
Kaj sintetično olje ni vredu za stare dizle, je boljše polsintetično ali preveč kompliciram.

tomaz555

Eno leto sem imel v BX-u 9000. ker je bila še doma na zalogi. Avto ni pil olja ali karkoli drugega. Po moje ne bi smelo biti problemov.

antasi

Vozim se že en teden in sproti odpravljam manjše napake, ker je avto doolgo stal

antasi

ali je pri teh motorjih pogosta napaka notranji zabit hladilnik da ne greje, ali pa je samo zrak v sistemu in kako se to odzrači?

c5 exclusive

Lepo ga rihtaš, kar tako naprej !:BigThumbs:
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

cxfranc

odzrači se z odzračevalnim vijakom. Sama prehodnost radiatorja se preveri z nastavkom za vodo in ustreznim pretokom, lahko pa je napaka na krmilnem ventilu gretja, ki ne odpre lopute. Preveriti in boš dobil odgovore. l.p.

antasi

skrt3

Smolo lahko resis z olivnim oljem, vsaj jaz tako resujem... V zadnji fazi si pomagas se s kaksnimi vlaznimi robcki

Lp

antasi

Hvala za nasvet. Bom moral spet na primorsko po tapravo olivno olje. Mi štajerci nimamo niti smole niti olivnega olja, imamo pa šmarnico, ampak ta verjetno ne pomaga.

ps
Kje hudiča je ta šrauf za ajntliftat zrak iz hladilnika??

zlomjo

zupi13