Platišča C5 mk3

Začel/a blah, Februar 12, 2017, 11:10:11 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

baktiv

A je kdo ze probal na c5 dat ET40 gor?

dobek

preden doktorirate, tukaj imate kalkulator z graficnim prikazom:

https://www.willtheyfit.com/
:burn:

jumper1

Citat od: baktiv;243480A je kdo ze probal na c5 dat ET40 gor?

Jaz imam zimski komplet na takšnih,malenkost bolj noter so ampak ni take panike,lahko daš pa še 10mm distančnike pa bo.

baktiv

Dobro, pol bom nabavil rabljen letni komplet in kasneje mogoče še distancnike :) važno da ne bo kaj drgnilo ali podobno...

vogiv

Èe koga zanima imam distance z katerimi pašejo fel
ne od lagune gor:BigThumbs:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

Excalibur

Zivjo!

Mene pa zanima kje bi lahko najceneje kupil eno ali dve original 18col platisci za c5 mkIII? Ali pa, ce jo lahko kdo obnovi? Kaj priporocate? Je imel kdo ze kaj podobnega? Gre pa za platisce Caspienne, kat st: 9406.C8

Hvala! :)

c5 exclusive

Imava isti problem in platišča s tem, da sam v nakup novih ne bi šel. Mislim, da bi se dalo popravit
Lp
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Excalibur

Meni so neki govorili na uradnem servisu, da popravilo kao ni mogoce, ker da naj bi bila platisca diamantno brusena (wtf)? Nimam pa pojma koliko je eno novo ampak mislim da ni poceni... torej misija najdi majstra za to popravit se nadaljuje lol :)

wolf82

Kar se tiče popravila naj bi pri Španu znali lepo porihtat ta nova platišča, ki so spredaj dodatno pobrušena (postružena) in samo polakirana čez surov aluminij.

Slabost le-teh so mehanske poškodbe, saj ko lak poči, aluminij oksidira in se prozorni lak hitro lušči. Rahlo neugodno za naše soljene ceste...

Za popravilo močno poškodovane feltne pa priporočam Kureta iz Kamnika.
Za (prašno) barvanje se da "ponucati" sovaščana Koritnika.

Jaz sem namreč tudi doktoriral na platiščih (specifičen ET 30-35), saj sem hotel imeti dva seta. Avto sem dobil na 17" original in solidnih zimskih gumah, letne so bile samo še za v kanto.

Preklical sem vse avtoodpade in tiste ki so prodajali avte po delih pa nič.

Po dolgem času sem našel lepo ohranjen rabljen set na 19" AEZ Tacana in falken 245/40 gumah. Nisem dolgo razmišljal :).

Razlika je občutna, volan je veliko bolj komunikativen, saj se mi zdi, da na 17" avto kar plava. Trpi pa malce udobje na malih neravninah (potresavanje), ki jih je 17-ka lepo pobrala. 18-ke bi se verjetno bolje odrezale, ampak kot pravim, ta set se je prodajal in sem skočil po njega.

Lp

Excalibur

Excalibur

Èe koga interesira, prodam 4 original platisca 18' Caspiene za C5. V kaksnem stanju so si lahko ogledate iz slik, niso zvita in niso karambolirana, prodajam, ker bom montiral druge. Cena 400 eur za vse, posamicno ne prodajam. - PRODANO

sulicar

Jaz sem nabavil felne mislim da so monaco... Z zimskimi gumami 245/45/18...so bile na c5 in pezoju 508...potem ko sem jih zamenjal pa opazim, da so pomaknjena navznoter... Seveda so original et 32,ta pa 45...po tem kalkulaturju so za 13mm navznoter... Kje in kakšne distancnik rabim, ker felne si mi res všeč... Èrne na črni avto... Aja pa citro pokrovček bi rabil za njih... Originalni padejo v luknjo... Rabim notranjo mero 60mm...kaksne ideje?

zlikovski

Pokrovčke sem jaz nabavil na Aliexpress.

Sebek

Distančnike rabiš najmanj takšne debeline kot si naračunal, verjetno boš pa dobil 15mm. Tukaj rabiš potem še daljše vijake za kolo.

sulicar

To vse vem... Samo kje jih naj dobim... Ali pa vsaj načrt za njih... Èe bi mi jih kdo zdrejal..