zavorni bobni(zadaj)

Začel/a gtyrant, Januar 19, 2017, 05:58:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

Nimaš kaj gruntat,orodje iz slike 3 je edino pravo- za res točno nastavljene zavore...vse ostalo je samo "na oko".
Pravino nastavljanje; najprej z pravim orodjem vzameš mero bobna,nato daš orodje na pesto bobna in preneseš na zav. čeljusti.
Najprej nastavljaš ekscentre na dnu čeljusti- da je čim manj zračnosti,nato te ekscentre zatisneš,montiraš boben in šele na to zaključiš z zunanjimi ekscentri.
Zunanje ekscentre pa nastaviš tako,da jih vrtiš dokler boben ne blokira,nato malo vrneš nazaj das se lepo vrti- ne sme se slišat nobenega drsanja,saj lahko zaradi tega pregreva zavorni sistem!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Je pa še ena finta pri novih zavornih cilindrih,pred montažo jih je treba odpret in dat med batke vzmet- kot so imeli UK2 sistemi.
Ker pri novih cilindrih padejo batki preveč notri in ob prvem zaviranju je treba "pumpat" pedal.Ta vzmet pa drži batek že naslonjen na zav. čeljust in zav. sistem deluje v redu.Vzmet ne sme biti preveč trda ali premehka!
Èe bo preveč trda bo stalno malo zaviralo,premehka pa ne bo imela učinka...
Ob menjavi cilinderčkov je dobro tudi dat stare prašne gumice(črne) namesto novih(ponavadi zelene),ker zelene počijo v cca. 6 mesecih!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

thundercat

A se tudi kje kupi tole reč iz 3 slike ? Menim, da bi mi večkrat prav prišlo.
Èlan Citroen klub Slovenije

vinotoc

Citat od: thundercat;229554A se tudi kje kupi tole reč iz 3 slike ? Menim, da bi mi večkrat prav prišlo.

Vsekakor pride prav. Jaz sem dal delat, ti pa bi verjetno s pomočjo kolegov (strugarjev) naredil sam. Da se pa kupiti npr: http://citroparts.com/2CV/Boetiek/Tools/4923/Kompas_regeling_remschoen_achter_2CV_AMI_DYANE_MEHARI.html
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

garac

moj sosed ima to orodje že 100 let in si ga je dal naredit, tako kot vinotoč. Èe ga bom kaj srečal, ga bom povprašal, če ima še shranjene mere, ali pa če jih ima tale naš Rovtar, on je tudi zelo skrben mož. Zanj bi se lahko reklo, da je picajzl
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

čaki mal. 160 eur za title. In to za člane. Sicer 200. a se hecajo.
sej res da ni to dve minuti dela sam tok "spešl" pa spet ni. grrr zlatarji
brez veze. se raj vozim z nenastavljenimi brezmami...  he he hec.

vinotoc

Pa še v zvezi s temo: bobni se dobijo. Kontaktiraj Potokar d.o.o., kot je že bilo napisano.
http://www.burton2cvparts.com/bremstrommel-hinten-mit-radlager-180mm-p-4816.html?cPath=499_8038_8043
LP Vinotoc.
PS Kontaktiraj gospoda Janeza Potokarja, kako spraviti stare bobne gor.
PS
Pa stopi z ZS Vojku Jazbecu v kontakt! amipick !

thundercat

Cena je res malo prehuda. Bo treba dat naredit, sam če bo kdo malo zrisal če ima voljo.
Ali pa...si sposodim za 2 tedna da skopiram zadevo če je možno.

vinotoc

Citat od: thundercat;229575Cena je res malo prehuda. Bo treba dat naredit, sam če bo kdo malo zrisal če ima voljo.
Ali pa...si sposodim za 2 tedna da skopiram zadevo če je možno.

je! :)

thundercat

Citat od: vinotoc;229580je! :)

Jernej, te kontaktiram jutri.:BigThumbs:

vinotoc

Andrej in ostali!
Sem bil pri prijatelju, ki je naredil meni to napravo in jih je še pripravljen narediti. Cena 55,00 €. Seveda nepocinkano. Moj je takle, kot ta na sliki.
LP Vinotoc

vinotoc

Andrej lahko pa ti mojega pošljem, vsekakor!
LP Vinotoc.

thundercat

Jernej, kar naroči prijatelju za en kos. Vse ostalo se zmeniva po mobiju.
Hvala za info.

amipick

To je po originalu narejeno,sam imam enakega.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

Jernej prosim naroci en kos tudi zame,da ne hodim k.sosedu v izposojo,pocinkat bom ze sam nesel
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/