Veliki servis C4 e-HDI

Začel/a hahehihoh, Avgust 09, 2016, 05:52:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Dejansko je tudi meni nekaj sumljivo...

hahehihoh

Citat od: andraž;228439Evo podatek za mali servis za C5 II na 200000 km, narejen v decembru pri Jerovšku:

-plačal 230,03 Eur

naredili sledeče:
- servis T2; 3,5 ure
- menjan filter klime
- menjano motorno olje quartz 9000 5W40, 5 litrov
- menjan oljni filter + čep
- dolito 0,3 l hladilne tekočine
- potrošni material
- korozijska kontrola

Na filer olja in klime ter čep 35% popusta, na olje pa 17,5%.

Seveda, to je osnovni servis.

Jaz sem za 285,00€ s svojim oljem (ki je, btw, všteto v to ceno) naredil sledeči servis:

Menjava:
Olja 5w30 TOTAL ECS
Zračni filter
Filter goriva
Filter klime
Filter olja
Zavorna tekočina

+kontrola vozila
+ pranje vozila

To je precej obsežnejši servis kot  tvoj.

Servisurano na Avtotehni VIS.

andraž

Kaj je pa pri tebi tako bolj obsežnega? Dodatno so menjali filter zraka, filter goriva in zavorno tekočino. To res ni nek podatek. Pa še olje si sam prinesel, se pravi da si že prej plačal cca. 70 eur...

hahehihoh

Še enkrat.

285e je cena, ki vključuje OLJE, ki sem ga prinesel s sabo. Cena vkljičuje tudi pranje vozila v vrednosti 15e.

Seveda je to bolj obsežen servis.

Po servisni knjigi se na vsakem servisu menja olje, filter zraka in filter olja, na vsakem drugem pa dodatno še filter klime in goriva ter zavorna tekočina, tukaj je samo materiala za cca 100e.

Gox

Za bencinca 1.6 ... servis na 120tisoč km je bil 230€

Menjano olje, filter olja, filter notranjega zraka, filter zraka, čep ekspanzijske posode, tesnilo čepa karterja in svečke. Dolita hladilna tekočina in tekočina za pranje stekel. Popust My citroen -25% na dele, na olje pa 12,5%

andraž

Saj potem je cena za diesla tam nekje zelo podobna.

garac

Ste pa tud modeli,pranje stejete v ceno. Nikoli mi niso samovljno dolili tekocine za pranje stekel, sem pa sam izrazil zeljo po dolitju, ker je kvalitetna in ne pusca belih madezev na sipi kot obi in podobni kakci
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Citat od: hahehihoh;228447Seveda, to je osnovni servis.

Jaz sem za 285,00€ s svojim oljem (ki je, btw, všteto v to ceno) naredil sledeči servis:

Menjava:
Olja 5w30 TOTAL ECS
Zračni filter
Filter goriva
Filter klime
Filter olja
Zavorna tekočina

+kontrola vozila
+ pranje vozila

To je precej obsežnejši servis kot  tvoj.

Servisurano na Avtotehni VIS.

Ja zavorno se menja skupaj z zavornimi ploščicami.

Samo da si zadovoljen še avto so ti oprali.

gule

Zdaj bom na pamet napisal. Za ta avto servis pri meni je cca. 150 eur. Delo, olje in vsi filterji, ki ih avto premore.

andraž

Super cena, samo je pot do tam malo dražja.

Gox

Jaz tudi vedno povem, da naj mi dotočijo tekočino za šipe.

Dobro puca šipo, ne pušča nobenih sledi. Tudi ob robovih šipa ostane "prozorna".
Pol potrdim zamenjavo vsega kar mehanik svetuje da je za zamenjat in to je to :)

€€€ in adijo... vozimo dalje.

zlikovski

Olje in fitrti te nestave več kot cca60€.
Tak da Gule ima dokaj pošteno ceno, prinas v kurnjeku pa vemo kak je.

Čojko

Cene servisov so državi in standardu primerne. Pojdite v Nemčijo ali pa kam drugam razviteje vprašat za ceno rednega servisa pri pooblaščencu.

Na pooblaščencih so normativi in urne postavke, ki so pri nas od 30 pa tudi do 60 EUR.

Kakorkoli že. Meni je nerazumljivo, da ima folk 2000 EUR/letno za avto na račun izgube vrednosti, 1500 EUR za gorivo (20tkm), kjer ne zna pogledata li je vsaka fura dejansko potrebna, 500 EUR za kasko, težko pa mu je dati 50 ali 100 EUR več za kvaliteten servis ali brand name gume.

xpuser

Ja šolanje orodje reciklaža odpadnega olja in fitrov je pa zastonj?

Saj lahko vsak dela doma servise, saj poznem enega ki v sedaj 6 let starega dizljna toči total 10w-40 kupljen v sparu po 15€( ali kak evro manj) kantica, menja na dve leti in celi srečen koliko prišpara.Pali se njemu za filter trdih delcev in turbino, sam da je poceni :)

zlikovski

Mene najbolj jezi to da ti dajo 200%+ od cene materiala, pa makar dela 2uri.