C4 Picasso ali C4 Grand Picasso

Začel/a RobertF, Julij 05, 2016, 06:07:06 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatGrand picasso je vesoljska ladja za xsaro v vseh pogledih
Dva različna avtomobila,zgrajena na povsem drugi osnovi in 10 let razlike v tehnologiji...ne moreš primerjat..................

Danijel S

Sta pa oba enoprostorca iste znamke istega imena torej primerljiva le da je eden tehnolosko bolj dovrsen od drugega.

xpuser

Ja z 10 letno razliko. Dovršen v čem? zadnje vreče vsi ven mečete, ima večconsko klimo v par m3 velikem prostoru?:Hammer3:

sl1

Načeloma je to, da je XP stara tehnologija, prednost, ker se manj kvari. Jaz imam tudi XP letnik 2003 in sem z njo naredil do sedaj v dveh letih 40.000 km in sem v bistvu menjal samo hladilnik klime ker je zgnil za ventilatorjem.
Druga prednost je to, da so rezervni deli relativno poceni.
Sigurno se pa v C4 Piccasso lepše pelje,saj je v XP zvočna izolacija precej slaba.
Tudi C4 Pic-a lahko kupiš takega da ne boš imel preveč problemov, samo izogibaj se avtomatiku in nepotrebni opremi z miljon senzorji.
Je pa C4 Pic dražji za vzdrževati, ker je pač novejši - dražji deli, večje gume, ...

Danijel S

Avtomatiku na c4 Grand je top,ce je le vzdrževan prej.
Mi smo sedaj menjali komplet sklopko v garanciji in avtomat sedaj prestavlja kot pred 8 leti ko je nov prišel iz tovarne.
Da o nakladalnem prostoru ne pišem.
Ravno danes sem pripeljal omaro za spalnico in dve šolski mizi vse v avtu z zaprtimi vrati! Top

RobertF

Update: na koncu sem kupil C4 Picasso, ne Grand Picassoja, Exclusive oprema (fedre), letnik 2012. Zadovoljen. :)