Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

gule

Ni slabo za eno rundo. Nobena plastika, ali obloga ni poškodovana.

andraž

gule

Lovro

Citat od: Lovro;236750Že imam drugo mašino, malo starejšega necitroena. Trenutno je na servisu, da se poštima še nekaj stvari, ki so me motile.

Evo, sem gledal, kaj bi se dalo kupiti za denar, ki sem ga imel na voljo. Novejši C5 III so bili predragi (itak pa sem ga že 5 let vozil), gledal sem tudi Toyote Rav, letnik 2000-2005), pa me niso preveč navdušile.

Na koncu sem se, kljub morebitni nepraktičnosti za moje potrebe, odločil, da kupim avto moje druge najljubše znamke, Mercedes E razreda.
Uspelo mi je ravno še dobiti enega prvih W211 modelov (220 CDI, avtomatik), ki so mi še zdaj zelo všeč. Avto je letnik 2002 in je lepo ohranjen, sploh notranjost. Motor ima prostornino 2.148 ccm in moč 150 KM.
Imel je sicer nekaj napak, ki pa so zdaj že sanirane s strani mehanika, nekaj pa mi je pomagal tudi Visar (hvala).

Ker sem do sedaj že kar nekaj prevozil z njim, se mi zdi smiselno, da naredim prvo primerjavo s Citroeni, ki sem jih vozil.
Za zadnji pogon upam, da bodo v klanec pomagale verige, drugače ima avto odlično lego, tudi na spolzki cesti, kljub zadnjemu pogonu, mu ovinki ne predstavljajo težav z odnašanjem zadka. Sicer še nisem šel skozi ovinke z njim tako hitro, kot s C5, ma sem vseeno zadovoljen.

Vzmetenje (oprema classic) se po udobnosti skoraj enakovredno kosa s predzadnjo generacijo hidro-pnevmatskega vzmetenja (Xantia, C5 II, C5 III z opremo confort). Mogoče je malo trše na kratkih udarnih neravninah, ostalo, vključno z makadamom po hribovskih kolovozih, pa je precej enakovredno omenjenim Citroenom.
Vsekakor pa vzmetenje ni tako udobno, kot je pri C5 III exclusive ali C6.
Avto (oprema classic) je sicer dokaj visoko nasajen, poleg tega ima celotno dno zaščiteno s trpežno plastiko in ne bo hudega, če bom na kakem kolovozu "posnel" kak kamen. Bo pa na kamne na kolovozih vsekakor treba bolj paziti, kot pa sem do sedaj.

Odzivnost avtomatskega menjalnika je precej primerljiva s službenim C6 (3.0 HDI). Sicer ima Mercedes le 5 prestav, je pa zato shema prestavljanja ročice bolj priročna. Tudi pospeški so pri obeh primerljivi.
Poraba (večji del avtocesta) je zelo nizka in znaša dobrih 6 L/100km. Natančneje bom napisal po nekaj več "spraznjenih tankih".

Sedeži so zelo udobni in se jih da visoko nastaviti, tako da še vedno omogočajo meni všečno visoko sedenje.
Volan nudi odličen oprijem, je pa trši v primerjavi s citroeni in precej manj progresiven.
Nekoliko moti preveč nazaj pomaknjeno srednje ogledalo, česar sem se sicer že navadil.
Dokler se ne navadiš, je malce nerodno postavljena ročica tempomata, ki jo nehote zamenjaš za ročico žmigavcev. Je pa upravljanje, predvsem ponovno aktiviranje tempomata po pritisku na katerega od pedalov za moj okus enostavnejše, saj le bezneš v tisto ročico in ne "iščeš" stikala na volanu.
Avto ima le eno obvolansko ročico (če ne štejemo tempomata), na kateri so združene vse funkcije običajnih dveh obvolanskih ročic pri Citroenih. Nahaja se na levi strani volana.
Èe ročna že ni avtomatska, pa vsaj deluje preko pedala (tako imajo tudi novejše Žabe), kar mi je veliko bolj priročno, kot pa tista ročica med sedeži, ki samo gužvo dela.

Mercedes pa ima tudi svojo filozofijo glede zložljive zadnje klopi. Očitno smatrajo, da je to avto za poslovneže, ki tega ne rabijo in si (vsaj pri W211) moral to posebej naročiti. Tako sem bil malce neprijetno presenečen, ko sem ugotovil, da moj Mercedes tega nima.
Prtljažnik je sicer ogromen, vendar ravno malenkost prekratek za moje smuči. Nekaj časa sem sicer razmišljal, da bi kupil zložljivo klop iz kakega na odpadu, a na srečo imam strešni nosilec in to ni potrebno.
Avto je naprej zelo pregleden, bolj kot vsi omenjeni Citroeni, bo pa potrebno dokupiti parkirne senzorje za malce nepregleden zadek (pri osnovni opremi classic so bili doplačljivi).
Med vožnjo je avto izredno tih, radio oz. ozvočenje odlično, vožna mehka in udobna, kot pri prej omenjenih hidravličarjih. Skratka, zelo udoben avto in res uživam v vožnji v z njim.

Toliko za sedaj, če se še kaj spomnim, pa bom napisal.
Definitivno pa bom kasneje še kaj napisal glede porabe goriva.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Lovro prav zanima me recimo vožnja po AC z C5, ali MB, kateri je tišji?

antasi

Koliko pa ima kilometrov in na sliki se opazi podobnost med spr.lučmi obeh avtov:emot112:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Čojko

Lep avto.  Naj ti dobro služi.:BigThumbs:
Ta je bil zadnji z "nišanom", a ne?

garac

A nisi rabil 4x4, kolikor sem razumel, si zato kupil suzuki
, ker hodis v hribe pa to...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

c5 exclusive

Lep avtek :BigThumbs::BigThumbs:
Èe le ni skrivnost me zanima zakaj si prodal Vitaro saj jo ima tašča in zaenkrat bp tako da nevem ...
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Lovro

Denar od prodaje avta je šel za neke bolj uporabne namene, s preostankom pa sem kupil Mercedesa. Pa saj sem o tem že pisal. Vsekakor je tašča lahko brez skrbi, avto je zelo uporaben, zanesljiv in odličen.
Mercedes je tišji od C5.
Ima 290.000 km prevoženih, je pa kupljen v Sloveniji in ima tudi vse ustrezne dokumente.
Mislim, da ima zvezdo spredaj tudi naslednik, W212, res pa je, da niti nisem imel zamar. Bom malo gledal, kako je glede tega pri W213. Bi bilo prav škoda če je ne montirajo več gor. Meni namreč deluje prav simpatično, tako nostalgično, kot pri starih avtomobilih. Se pa lepo umakne in po mojem pešcem ni nevarna. Poleg tega je, če nimaš spredaj parking senzorjev, odlična stvar, saj ti pomaga pri občutku, do kje sega avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

fifk

Èestitke za nakup. Naj ti dobro in dolgo služi.

Sam sem imel Mercedesa A klaso in nisem imel omembe vrednih težav. Je bil tudi letnik 2002, edino kar ga je mučilo je bila rja. Baje težave vseh MB tega letnika, vidim pa da tvoj lepo zgleda. Po forumih so omenjali še težave z blazinami, kar naj bi bil kar velik strošek.

Je pa zanimiva rešitev samo ena ročica za vse funkcije, rabiš nekaj časa, da se privadis, potem je pa super.

Glede motorja... Po izkušnjah uporabnikov neunicljiv stroj. Nekje do 700 ali 800kkm brez večjih težav, nekateri so imeli že preko miljon km. V glavnem, nič mu ne manjka, dober avto za korekten denar, le nekateri se bojijo stroškov, kot pri vseh večjih avtih..

Mislim, da boš navdušen.

Lp

gule

Ma Mercedes!
Lp

Redni servis z alternativnimi deli, pride ceneje za E razred, kot C5/x7...servis zavor isto. Sem že delal primerjavo-preverjeno.
Ne hvalim, konstatiram stanje. Se pa moramo zavedati, da je nov mercedes stal veliko več kot C5. Èar je v rabljenih, ki so dostopni, za enak denar, kot malo novejša C5...
Mb je le premium brend.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

Citat od: garac;237831Spominjas na xandreja...

Xandrej je šel na bmwja in zdaj tam na njihovem forumu hvali citroena:Hammer3:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB