Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tiki

Nisem si mislu da bom na tem forumu kaj takega prebral...:Hammer3:

Samo se pa podpišem po post od Èojkota in od Superce!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Čojko

Citat od: Lovro;223383Èojko... ma kej si ti lihkar kej močnga skdu?

Love in the air,,..

Sej boš kmalu padu v abstinenčno krizo.

Lovro

Ma sem že padu. Ampak tiščim zobe in potrpežljivo iščem žabo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Citat od: Xandrej;223375Kak pa je te C1 imaš 10 pa 13 ključ pa lahko generalko narediš ko oni pri ADAC ko seli avto v treske razšraufajo...

Pri tej mazdi so baje gedore 10 pa 13 pa je to to:

Dej prid ti men z 10ko pa 13ko mojga Japonca razšraufat. Že pri motorju rabiš razpon od 8 do 27. S tem da una 27ka ma vijak prek pol kg ... pa podložko debelo slab cm.
OK

LP
Primož

andraž

Lovro, mislim da je skrajni čas da kupiš DS.

gule

Ja ti Japonci so grozno dolgočasni. Pa še prijateljev z njimi imaš manj...namreč mehanika križaj z liste prijateljev...

Ko se spomnem Toyote...sem jo prodal po enem letu in mi je bila grozno dolgočasna...razen par w5w žarnic nič...pa sem se trudil, da ji pridem do živega...zelo sem se trudil...

garac

pa gule, pa ti si orenk avto imel, ne vem kaj si ga sral s tistimi amiji pa ceiksi pa to

včasih, ko se peljem s kolegovo diano, si mislim, le kako se lahko vozi s to konzervo? Mi jo je posodil za na srečanje, sem skoraj crknil od dolgočasja, pa streho sem imel odprto in mi je pihalo, če sem jo zaprl je bilo vroče, sem si prav želel klime in berlinga, pa še v šotoru sem moral spat pa sosedove mulce poslušat, pa prdenje, pa smrčanje... klinac

enkrat bom tudi jaz mel avto, sta me prepriæala iz lovrotam
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Danes sem šel v Italijo, v shopping center .. iskal sem itak žabe v neki reviji ... no ko me tekoče stopnice počasi vozijo v prvi štuk, zagledam na vrhu novo Vitaro... in gledam in gledam ... ma kako so lahko "vitaro" tako zjebali :)

Prau so pokvarili linijo ... pol sem se prilepu z rokami na šipo in gledam gledam , pa mi tudi armaturka ni bila všeč. Pa ura na kazalce sred armaturke...

Ni me prepričala ... tudi cenik ne :(

Pol sem le dobu žabo v reviji in sem šel vesel domov in pozabil na unga suzukija. :)

dvorjan

Jaz tako Vitaro kot je Lovrova gledam vsak dan pred blokom ze par mesecev. Ni napacna, edino zadnji konec je pa obupen, kot bi sli oblikovalci ob 15h domov, pa kar so naredili, so naredili. Kako se pelje pa nimam pojma. Je pa moz zadovoljen in to je tisto, kar steje. Osebno bi raje 1.4 turbo mlincek v 4x4 avtu, ampak tisti je na voljo samo z (naj)drazjo opremo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

andraž

Dobro da si našel DS-e v reviji, sicer bi te lahko ponoči mora tlačila...

Lovro

Vidim, da tema burka duhove, enim je avto všeč, enim ne, debata teče, pa bom občasno napisal še kaka opažanja oz. razlike v primerjavi s hidravličarji. Seveda tudi vse manj, ko bo avto dlje pri hiši, navsezadnje ta avto res ne sodi v ta forum.

Sedaj, po 1300 prevoženih km nekaj vtisov v primerjavi s C5.
Sicer sta ta dva avta iz popolnoma različnih segmentov, ampak jaz sem razmišljal o nabavi rabljene C5III limo, rabljene mečke E razreda, dusterja ali pa vitare.
Po temeljitem razmisleku je E takoj odpadel. Mi je sicer zelo všeč vožnja z njim, vendar je popolnoma neprimeren za moje potrebe, o dusterju in C5 pa sem itak že pisal, zakaj ne.
Malo me je sicer kopkalo, ko sem zapustil hidravličarje, kaj bo, ko bom zamenjal segment. Samo zato tudi primerjam ta dva avta.

Vzmetenje solidno požira neravnine, le na betonskih cestah tiste razpoke bolj pretresejo avto. Tisti beton v logaškem drevoredu je očitno precej slabši, kot sem misli, dokler sem vozil C5. Ampak na srečo so ga začeli asfaltirati. ;)
Še najbolj pogrešam tisti fiksen volan. Namreč, komande na volanu, sem prej veliko lažje upravljal, kot pa sedaj, ko se vrtijo skupaj z volanom. Pogrešam tudi sredinski naslon za roko med sprednjima sedežema. Moram preveriti, če se dobi tudi za vitaro.
Avto ima tudi slabše pospeške, oz. za hitro pospeševanje potrebuje nad 3000 obratov, kjer je tudi največ navora. Takrat so pospeški, recimo temu, sprejemljivi. C5 je poskočil že pri 2000 vrtljajih in bil precej bolj živahen, kar je pomagalo pri prehitevanju. Ampak sem se že navadil tudi na vitaro in njeno počasnejše pospeševanje.

Ima pa vitara tudi prednosti pred C5 in pravzaprav nasploh vsem limuzinam.
To je visoko sedenje. Vsekakor se je veliko udobneje vsesti v ta avto, kot pa pri limuzinah, katerih sedeži in sploh kabine, so precej nižji. Pravzaprav nisem prepričan, da bom še sploh kdaj kupil limuzino. Ampak to je bolj dolgoročna zadeva in pustimo stat.
Prtljažnik je sicer manjši, vendar še vedno zadostuje za naše potrebe.
Tretja stvar pa je veliko boljša preglednost, da ne štejem guštov, ko brez skrbi poženeš avto po slabem kolovozu ali okoliških gričih.

Èe na koncu seštejem navedene pluse in minuse, sem z avtom še vedno zelo zadovoljen.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

žabec

Tisto o visokem sedenju je čista resnica, kako bolj pregledno je vse. Tako je bilo dokler nisem začel voziti kombija, tam je pa preglednost še veliko boljša, pa še žena pravi, da se počuti bolj varno kot v SUV-u.
Samo ena boginja je prava !

gule

Lovro strinjam se z vsem, razen konstatacije, da tema ne spada v forum. Namreč če nekoga imaš še toliko rad, je prav, da mu rečeš, če mu smrdi iz ust, ali ima poflekane hlače...ker je to pač resnica.

Torej ljubi Citroen nima solidnega, cenovno ugodnega avta z pogonom na vsa štiri. Renault že dolgo ve kako se temu streže...kangoo, scenic, kadjar...

Vw isto. Audi je na tem zgradil kariero...poslovna limuzina, ki ima 250 km, ali več, pa da nima 4x4? Neresno...in tu je še morje SUV modelov...

gule

Ahhh na Dacio sem skoraj pozabil. V aprilu sem obiskal Francijo navzdolž in popreko. Ne kot turist, ampak kot voznik manjšega tovornjaka. Kaj mislite katerih avtov sem največ videl na podeželju? Dacie...ja...Logan MCV, Doker, Lodgy in največ Dusterjev...

garac

po moje je duster čisto ok, če ga imaš kaj rabit, je nadomestek za lado nivo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/