Šli smo drugam, ker doma ne dobimo ...

Začel/a Lovro, Maj 10, 2016, 09:02:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

info@

Ne , ne ... poanta je da se zdajle ne potuje okoli. Vsaj večina kamperistov nas je ostalo doma... No ja, kot samozaposlen in "onemanband" pa itak dneve preživljam samoizoliran v delavnici :) ... pa delam svoje delo. SPjevce, samozaposelne in kot edine zaposlene v naših podjetjih so nas kot ponavadi spet pozabili v paketih državnih pomoči gopodarstvu... Tak, da... kaj nam drugega ostane, kot delat (kdor ima delo ...). Davke, prispevke, najemnine, dobavitelje je treba plačat, odjemalci, naročniki pa tudi morajo dobit svojo "robo"... kriza gor ali dol...

Pa sej, verjamem, da se bo zadeva uredila...

gule

gregor

Mater ste sitni spjevci. Seveda bo treba tud za vas kako rešitev najdit, ampak trenutno je precej bolj pomembnih zadev. Recimo nujno zdravstvo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gule

Gregorije sine o čemu ti zboriš? Kakav te Sp, spopao???

info@

Gregor, kaj pa ti delaš za svoje preživetje ? Predvidevam, da imaš službo ... upam, da ne "državno" službo. Ker, če ja, potem dobivaš plačo od nas, SPjevcev...

Drugače nas je pa okoli 65000 samozaposlenih SPjevcev v sloveniji. Ponavadi ne jamramo, smo lepo vdani v "usodo". Ampak, zdajle se nam je pa večini trg sesul. Lahko bi našteval kaj vse SPji  z eno samo zaposleno osebo delajo, ... pa ne bom, sej se ve. Meni osebno se je sesulo dvomesečno dogovarjanje z Italijanskim distributerjem mojih izdelkov. Zprla se je Nemčija, Nizozemska, Belgija, Francija... Angleži itak že prej z Brexito...Po drugi strani pa čakam iz Nemčije nadomestne dele, ki sem jih plačal vnaprej seveda, že 15ti dan. In po poizvedovanju... nič ne kaže da bo v kratkem roba prišla... roba v vrednosti dveh povprečnih Slovenskih plač ...

Ampak, hej, celavie... Nekaj imam prišparano pa upam, da bo zdravje in da bo tale kriza čimprej minila.

gule

gregor

Citat od: info@;264479Gregor, kaj pa ti delaš za svoje preživetje ? Predvidevam, da imaš službo ... upam, da ne "državno" službo. Ker, če ja, potem dobivaš plačo od nas, SPjevcev...
Na srečo imam. Privaten sektor. Moj oddelek informacijska podpora zdravstvu. Torej "državno" ravno toliko kot zidar, ki dela fasado na zdravstvenem domu.

Pustiva raje debate o tem, kdo koga plačuje.
Mnogi spji najprej par let na črno delajo, potem dobijo subvencijo ob ustanovitvi, prikazujejo si minimalca in dalje delajo napol brez računov...
Otroke pa vozijo po naših davkoplačevalskih cestah v naše šole in naše vrtce.

Citat od: info@;264479Ampak, hej, celavie... Nekaj imam prišparano pa upam, da bo zdravje in da bo tale kriza čimprej minila.

Tako, ja, glavo pokonci. Življenje gre dalje. Èe je nekaj rezerve, bo že šlo. Kar je pri spju takoalitako nuja, če se kaj poškoduješ in greš v bolniško, rabiš za mesec in pol rezerve.

Jeba je trenutno za tiste zaposlene, ki imajo visok variabilni del plače, delat ne morejo(ali so celo dobili odpoved), kredit je tako velik da komaj shajajo iz meseca v mesec...

V glavnem, prioriteta je trenutno zdravje.
S financam se bomo imeli še čas ukvarjat, saj tole ne bo minilo v 14 dneh.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

info@

Citat od: gregor;264493Na srečo imam. Privaten sektor. Moj oddelek informacijska podpora zdravstvu. Torej "državno" ravno toliko kot zidar, ki dela fasado na zdravstvenem domu.

Pustiva raje debate o tem, kdo koga plačuje.
Mnogi spji najprej par let na črno delajo, potem dobijo subvencijo ob ustanovitvi, prikazujejo si minimalca in dalje delajo napol brez računov...
Otroke pa vozijo po naših davkoplačevalskih cestah v naše šole in naše vrtce.

Tako, ja, glavo pokonci. Življenje gre dalje. Èe je nekaj rezerve, bo že šlo. Kar je pri spju takoalitako nuja, če se kaj poškoduješ in greš v bolniško, rabiš za mesec in pol rezerve.

Jeba je trenutno za tiste zaposlene, ki imajo visok variabilni del plače, delat ne morejo(ali so celo dobili odpoved), kredit je tako velik da komaj shajajo iz meseca v mesec...

V glavnem, prioriteta je trenutno zdravje.
S financam se bomo imeli še čas ukvarjat, saj tole ne bo minilo v 14 dneh.

No, ne vem kak je z drugimi spji... Kar se mene tiče, nisem vzel subvencije ob ustanovitvi, minimalca ne prikazujem ker dejansko nimam plače (kolk je viška tekom meseca, to je zame), račune pa izdajam vse, tudi za zadnjo "dihtungo". No brez računov tak ne gre, ker delam 99% z tujino. V 33 letih , od šole dalje kar sem delovno aktiven nikoli nisem bil na sociali in samo leta 2008 tri  mesece na borzi ko sem zaradi takratne krize izgubil zaposlitev v tiskarni. Seveda sem vmes med iskanjem službe in dohodka za preživetje delal na "črno"... Je bilo nujno zlo zaradi takratne zakonodaje , ki mi z mojim poklicem ni dovolila odprtje obrti. Kaj veliko financ od tistega dela ni ostalo. Sem si pa nabral neprecenljive iskušnje s katerimi sem si upal oditi na samostojno podjetniško pot, takrat ko so sprostili tiste zahteve o šolski izobrazbi.

Kreditov ni, dolgov ni, rezerve je za kakšne tri mesece, dela pa za leto. Ampak ravno tu je problem. Èe se zadeva ne bo kmalu stabilizirala in ljudje ne bodo začeli normalno živeti... tudi tisto delo, ki je v delavnici vnaprej ,težko , da bo plačano. Konec koncev... moje delo je "luksuz" in luksuz je na zadnjem mestu.

Èe pa že ravno pišem tule... Ja, za A serijo imam precej nadomestnih delov na zalogi za servise in slično, tudi "pločevina" lastne izdelave je nekaj na zalogi...

Vse dobro pa ostante zdravi :BigThumbs:

Citroenovc

Kako že gre ona od Ropreta ...
A, točno:
"Zimzelen ..."
OK

LP
Primož

andraž

antasi

Evo mene spet tukaj.
Potem, ko sem bil pol leta v karanteni, ki sem si jo sam določil-strogo brez pisanja in branja citroen foruma, sem na veselje mnogih in zaradi vzdigovanja prenizkega pritiska nekaterim vrnil nazaj.

Kaj vidim letos novega. V bistvu vse po starem.Imamo neke nove stare forumaše, kot je tale info, fant je naiven in misli, da se bo z sp starodobniki preživel v času krize. Joj, joj. No, pa saj je že sam ugotovil, da luxus in kriza ne gresta skupaj. Glede na to, da je naša blesava vlada pomagala spjem z odlogom davčnih plačil za obdobje 3 mesecev, da jih bodo lahko plačali čez 1 leto je to tak, ko da bi delal, ampak ti nebi plačali. Edina rešitev je trenutno zaprtje sp in na borzo. Pa čeprav nimaš od tega nič, ni delovne dobe, ni nobene subvencije itd. Pa ti vsaj ni treba plačat tistih 400eur ali več na mesec. Jebiga, smo pač 90 km premalo na severu. Isto tak, ko je un bosanc 90km  premalo na severu, da bi imel normalen zdravstveni sistem, ko bo dobil korono, žal. Na njegovem mestu se nebi hecal s tem, ampak bi čimprej spakiral na sever.
Po uradnih podatkih je Slovenija žarišče virusa v bivši jugi, ampak nobeden ne pove, da je trenutno ob cca 5000 testiranjih 300 okuženih, hrvati imajo pa par sto testiranih in 100 okuženih..druge republike pa se teh testiranj množično še ne poslužujejo... Nekaterim je ta tanov virus očitno že skuril možgane, ampak to je normalno v taki situaciji.
Najbolj zanimivi so tisti, ki se tolažijo, da do njihovih hribov virus ne bo prišel, čeprav so vsak dan med ljudmi v službi v mestu..
Pri nas je dober primer Šmarje..
Aja, pa Avstrijci imajo veliko več tega sranja, kot mi.
Zakaj? Ja-testirajo veliko več kot mi.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

gregor

Citat od: antasi;264519Aja, pa Avstrijci imajo veliko več tega sranja, kot mi.
Zakaj? Ja-testirajo veliko več kot mi.

Lahko navedeš vir glede števila testiranj?
Pred enim tednom smo imeli precej več testiranj na prebivalca kot avstrija.

Drugače pa zanimivo da je tudi v avstriji sranje na smučišču, tako kot ita.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Poštar

Dva  ali tri dni nazaj je imela Avstrija dobrih 15.000 testiranj, Slovenija okoli 10.000. V enoti Rudnik so včeraj opravili 22 testiranj. Ni pa vse tako lepo organizirano kot se poroča, tudi NIJZ je pogrnil na celi črti, 450 presedajočih iz stola na stol in dobro plačanih je očitno preveč.

info@

Citat od: gule;264529A krompir že imate?

Ravno včeraj sem poštihal vrt, danes gre pa krompir not ... pa fižol, salat ino ostale zelenjavaste zadeve. Pa ugotovil sem , da imam še žakelj oglja na zalogi, tak da gre jutri kura na roštilj ...

Antasi fant, "welcome back" :BigThumbs: Biti naiven je včasih prednost. Èe sem preživel osemletno blokado bom pa tudi tole zdaj. Ravno danes zjutraj sem ugotovil, da kot firma lahko materijal nabavim- nabavljam v lokalnem Mercator- tehniki . Mi je stargona zmanjkalo in sem bil kar malo "paničen". Tak, da ni vse tak črno. Tisti odlog davčnih plačil je neumnost. Zapiranje sp-ja pa tudi ni rešitev.

Sej, zdajle je komaj "en teden" in počasi se bodo stvari zložile nazaj in bomo zaživeli verjetno drugače in po novih pravilih. Bomo pa.

Ostanite zdravi  ...