Amortizerji/vzmeti prtljaznih vrat, break

Začel/a skrt3, December 07, 2015, 05:15:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

skrt3, če še vedno ne da denarja, potem je tudi skrta? :)
Moja se je samo 1x tako ruknila v glavo, pa je hotla cel avto zamenjati.

skrt3

@sl1
okoli avtov je res ZELOOO škrta... mogoče pa jo lahko tudi malo razumem, ker jo je moj nakup xantie skoraj v idrijo spravil :) plačal 500 EUR, čez en teden avtomatski menjalnik odpovedal in v roku nekaj mesecev vložil 1500 EUR za kolkrtolko jo porihtat :) pa smo že nekaj citroenov zamenjali in vsi so bili zelo prijazni za družinsko blagajno.

sl1

Ja, meni tudi moja govori, da kar naprej iščem kaj bi še lahko na avtu zamenjal in naj neham zapravljati. Jaz bi pa samo rad avto imel porihtan...
Tudi tele amortizerčke za prtljažna vrata bi bilo fajn zamenjati recimo. (da ne bom samo off topic).

alan30

Ali pa enostavno zamenjaš financ ministra. Samo za premislek meni je nov financ minister odobril kar drugo vozilo.:gimme_money:
:emot112:
lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

altair123

Tole je pa za v blodnje in splošne razprave.

gule

Razmislite o kaksnem enostavnejsem avtu...beri cenejsem za vzdrzevanje...

andraž

Pa C5 ni neka znanstvena fantastika glede vzdrževanja...

gule

Kako da ne? Èe pa je takšen problem amortizerje prtljažnika na breaku zamenjati...

Pol pa še gre ročna in njene zajle in kanali in podobno...

andraž

sl1

Jaz poznam enega, ki je ta problem z amortizerji prtljažnika enostavno in poceni rešil - sicer na Ladi, ampak mislim, da bi delovalo na večini avtomobilov.
Ko odpre prtljažnik, ima v njem ravno prav dolgo lato, da z njo podpre prtljažna vrata.

sl1

Èe hočeš videti kaj je drago vzdrževanje, si nabavi Merdžota, ki se mu vrata sama dvignejo na daljinca in pri tem se še rolo prtljažnega prostora hkrati sam zarola. Ko ta tehnika crkne...

andraž

Ni nujno da imaš lato, lahko imaš vile ali pa kramp.

xpuser

Citat od: sl1;212017Èe hočeš videti kaj je drago vzdrževanje, si nabavi Merdžota, ki se mu vrata sama dvignejo na daljinca in pri tem se še rolo prtljažnega prostora hkrati sam zarola. Ko ta tehnika crkne...

Ja samo tam dela.

andraž

skrt3

Citat od: gule;212009Kako da ne? Èe pa je takšen problem amortizerje prtljažnika na breaku zamenjati...

Pol pa še gre ročna in njene zajle in kanali in podobno...

sej se ne gre toliko zato, da kupim amortizerje za 75 ali 49 EUR. Podobne teme nisem zasledil in dejansko se je razvila zanimiva debata in en kup novih podatkov, tudi kako se zamenja in kje vse se celo obnavlja podobne amortizerje.

srečno