tresenje pri zaviranju

Začel/a casper, November 09, 2015, 11:23:37 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Na tem servisu ponavadi trese se kaj drugega... Ko sem tam kupoval C5 in sem ga želel videti tudi od spodaj, ga je mehanik zapeljal na dvigalo in ga hotel dvigniti. Èe mu nebi rekel, da mora prej na najvišjo višino, potem tega nebi naredil.

casper

nisem čist razumel kaj si hotel povedati s tem. zakaj na najvišjo višino.

ali imaš še kako izkušnjo z njimi?

andraž

Èe ga ne dvigneš, potem se pri ponovnem stiku s tlemi lahko pokškoduje posoda za hidravlično olje.
Svojega avta nisem nikoli servisiral pri njih, nekaj časa nazaj so bili tam servisirani službeni in je bilo pri tem kar nekaj šlamparij... So me s tem tako prepričali, da nebi nikoli vozil k njim.

sl1

Nove diske je potrebno voziti kakih 500 km bolj nežno ali pa jih pravilno uteči, kako je tu primer: http://www.ge39.com/zavore.htm (to sem na hitro nasel)
Èe iz 130 s hladnimi diski zabremzas na 0, se zna zgoditi, da se diski skrivijo. Sploh če so bolj pofl roba. Ali pa če z vročimi diski zapelješ čez lužo, jih voda prehitro neenakomerno ohladi in se tudi lahko poškodujejo.

casper

Tole je cela znanost. Bom poskusil narediti po teh navodilih. Hvala za link.

A to pomeni da obstaja možnost da sem jaz z močnim zaviranjem poškodoval diske? :( dvakrat!?! :((
To je težko verjeti, ampak zdi se da so druge opcija manj verjetne.

A se taka poškodba lahko zgodi tudi na starih diskih? Najbrž ja. Èe sem tak "agresiven" voznik vprašam se kako se mi to ni zgodilo na prejšnjih avtih (niso bili citroeni)? Prejšnje avte sem vozil veliko bolj agresivno.
Ta C4 GP je za počasnejšo uživaško vožnjo ;)

Kar se tiče servisa: vprašal sem ker tudi sam nisem preveč navdušen z njimi iskreno, ampak nimam niti kako veliko pripombo.

sl1

Se mi zdi, da včasih so bili vsi deli vključno z diski boljše kvalitete, tako da najbolje bo, če ko zamenjaš diske ali pakne ali oboje, da prvih 500 km voziš bolj na easy, da se lepo uležejo in malo toplotno obdelajo in je to to. Brez bremzanja iz 100 na 0, razen v krizni situaciji, ko je bolje eventuelno skriviti diske kot se zaleteti.

xpuser

Èe bi pa vsi radi nekaj napol zastonj in da je kot original.