Vozni park 1992-2005

Začel/a rsm23, September 13, 2015, 02:00:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rsm23

Hja ekspertiza je bilo narediti ustrezna orodja za uvoz podatkov, ker se formati med leti precej spreminjajo. Sama analiza se potem samodejno generira ;)

Bedarij je ogromno. Pa tudi kasnejših sprememb modelov v smislu posplošitve je kar dosti. V letu 1995 sem recimo opazil dva XM LONG (EME LONG). Tam okoli 1998 eden izgine, drugemu pa se imen spremeni v XM / 3.0 V6 in živi še do nekje 2004.
Tudi pri svojem XMu sem recimo opazil, da so bili vsi podatki od novega pa do 2001, ko se je menjal lastnik in spreminjala evidenca točni. Kasneje pa vse do danes pa je podatek o prostornini motorja napačen.

Ugotoviti se tudi da, da do nekje 2004 sploh niso imeli nobenega šifranta vozil in so nova vozila vnašali kakor je kateremu referentu prišlo.

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

sušo

Res hudo. Huda zakladnica.
Je pa velika razlika med 1992 in 2004. 2CV upad na polno. Iz 700+ na 200. OK pol 2005 jih skor dvajset registrirajo pa se cifra malce popravi. Ja vem. Vmes je 13 let ma vseeno.

Citroenovc

Viš, kako smo si različni, kaj pogledamo v takem seznamu - men se pa oko najprej orosi, ko vidim padec števila CXov, dokončno se pa solzica utrne, ko vidim takisto za BX :(
OK

LP
Primož

strauss

Citat od: sušo;208282Res hudo. Huda zakladnica.
Je pa velika razlika med 1992 in 2004. 2CV upad na polno. Iz 700+ na 200. OK pol 2005 jih skor dvajset registrirajo pa se cifra malce popravi. Ja vem. Vmes je 13 let ma vseeno.

v 13 letih je viden velik upad a serije za cca 4178 vozil ...

od 2005 pa je cca 100 vozil  vec na cesti.

sušo

Ja sej. Dejanske cifre so valda drugačne. Tle gre za podatke s katerimi operira rsm23. In že tu je velik upad. Ne samo A serije tud ostalih. Noro.

zlomjo

Bravo serija A. Kar ni minus je plus.

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Čojko

Tudi GS je ko jih je bilo skoraj 3000 le v nekaj letih po osamosvojitvi v 80% izginil. Danes jih je le še dobrih 30.
Kar pa pomeni, da imam kar 10% delež:Hammer3:

Fino bi bilo videti tabelo ali grafe kako se določen model giblje skozi leta.

rsm23

Citat od: Èojko;208542Fino bi bilo videti tabelo ali grafe kako se določen model giblje skozi leta.

Èojko, točno na tem delam - stran po vzoru How Many Left. Problem je samo, ker je potrebno ročno uredit šifrant vozil ter potem to ustrezno povezat z evidenco vozil (obdelati podatke in urediti relacije). Direktno preračunavanje iz evidence bi bilo precej ne natančno, ker so pač modeli vneseni kakor jim je prišlo.

GSclub

Èojko, še malo pa boš monopolist

Čojko

Citat od: GSclub;208550Èojko, še malo pa boš monopolist

Tapravi se oglaša,..... hehehe

GSclub

Citat od: Èojko;208586Tapravi se oglaša,..... hehehe

se moram pohvalit, da sem ta vikend prodal en avto. sicer ne citroena, ampak MB avtodom...

garac

rsm, ne ti meni o kopiranju in urejanju podatkov, sem opazil, da je podatke zbral in objavil grande J. Kešmah na Srbskem forumu, ti ji jih le prekopiral in objavil, kot svoje na tem forumu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

rsm23

Jooj gashi...pa si me dobil. Zdaj pa čakam kdaj bom dobil inšpektorja na dom... ker sem na toti šitroenar.eu forum objavil te čuvane podatke...  :Hammer3: