Gigo ima Snežinko GS

Začel/a gigo, Junij 04, 2015, 05:09:24 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Citat od: gigo;232109Tale vikend, ja. Naslednji smo v Kubedu ha ha.

Èe boš v soboto, ob cca. osmih zvečer, še na naših koncih, lahko greva na kak pir.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gigo

Citat od: Lovro;232113Èe boš v soboto, ob cca. osmih zvečer, še na naših koncih, lahko greva na kak pir.

Sorry ma smo bli zelo zelo zelo pozni. Smo se pa pošteno navozili. Skratka avto je postal vozilo za vsakdanjo vožnjo (mislim, da mi bo C5-ka hmal zamerla). Z njo se vozim v službo in delava 105 km na dan. En poln tank zdrži cca 500km, nisem pa steststiral rezerve. Zanima me kolko jo GS sploh ima in ali me opozori. Ve kdo?
Je pa postal malce trd tako, da bom moral zadeve dat pregledat. V kolikor so kugle fuč bom vse nove nabavil če pa je regulator ga bomo obnovili.
Nov zadnji lonec me že čaka pr potokarju sam moram zaradi službe počakat še par dni za ga prevzet ker imam norišnico.

Kratki povzetek stroškov:
Rezervni deli in delo: 1360€
Zavarovanje in registracija: 360€
Obeta se še hidravlika in oblazinjenje.

Skratka... obožujem ga.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Lovro

Odlično, samo ti uživaj!

Tudi jaz komaj čakam, da se začnem voziti z žabo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Gs nima lučke za rezervo. Tank se mi zdi da drži 38 litrov, tako, da teh 500 km je max. limit.
Pozimi pri mestnih vožnjah tankam po dobrih 300 km, poleti in pri turcah pa po400 km (dobrih 30 litrov).
Jaz plačam zavarovanje in vse ostalo kar spada zraven okoli 50e. (Starodobnik, SVS, član adriaclassic)

GSclub

43 litrov je uradna kapaciteta...

JureA

Gigo, čestitke!
Fino je videti še enega registriranega GS-a.
Na avtocesti gre tudi malce hitreje kot 110 km/h.
Moja potovalna hitrost z GS 1.3 je 120 - 130 km/h (ima pa moj avto menjalnik s petimi prestavami).

Pri 500 prevoženih km je po mojem že skrajni čas, da zaviješ na bencinsko.
Na relacije je lahko poraba manjša od 7,5 l/100km, ampak to je vedno odvisno od stila vožnje, od ceste in pa od tega, kako dobro je nastavljen vžig in vplinjač.

gigo

Hvala vsem za info bom odslej že pred zadnjo črto tankal iz preventive. Danes bom odmontiral še števce, da zamenjam žarnice za osvetlitev armaturke saj ponoči je res slabo vidno.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

Števci so pobrani dol. Sledi zamenjava z LED diodami. Upam, da bo kmalu narejeno. Pa še peno na zračniku bom novo zrezal in nalimal ker je obstoječa čisto razpadla.

P.S. Sm mogu jaz pokazat vojkotu kako se zadevo razdre. Kakšen mehanik vojko ha ha ha.

lp vsem

gigo

Bo treba malce še iskanja za led diode. Ohišja za žarnice so zelo majhna. Smo probali nekaj LED T4 in T5 pa niso taprave ker ne razpšijo svetlobo ampak jo direktno usmerjajo v točko. Rado pravi, da jih bo probal narediti sam s tremi SMD... bomo videli. Sem pa vsaj naredil nove pene za zračnike ko sem dol vzel števce.

Xandrej

LED v tak avto? Najn sploh! :BigThumbs:

gigo

Citat od: Xandrej;232302LED v tak avto? Najn sploh! :BigThumbs:

Caro mio ti ne veš kako se slabo zvečer vidi ko vozim po avtocesti instrumentalno ploščo tako, da LED altro che Yessss. Pa da ne boš mislu, da se mora kaj predelavat. Originalno ohišje od žarnice ostaja le nova led namesto stare žarnice bo vtaknjena noter. Nobene predelave alla tisti na youtubu ki je cel trak vtaknu v števce pa zdej ponoči ne moreš niti v armaturko pogledat.

JureA

Gigo, se opravičujem, če ne bom povedal nič novega, ampak za vsak primer:
Desno od volana je potenciometer, s katerim lahko nastavljaš svetlost žarnic v armaturki.
Èe je na minimumu, se ponoči števcev skoraj nič ne vidi.
Èe je na maksimumu, je pa zagotovo dovolj svetlo.
Mogoče bi bilo dobro pogledati, če je ta potenciometer za zamenjat?

superca13

Led je že v redu, če ima le pravo barvo. Kot pravi Jure, potencimeter je za preverit, v primeru led žarnic pa bo postal neuporaben.

pubi2cv

Ni nujno, se mi zdi da obstajajo ene ledice ki trzajo tud na potenciometre....ampak ne vem če take ki seml noter pašejo :AngelPray:

gigo

Citat od: JureA;232333Gigo, se opravičujem, če ne bom povedal nič novega, ampak za vsak primer:
Desno od volana je potenciometer, s katerim lahko nastavljaš svetlost žarnic v armaturki.
Èe je na minimumu, se ponoči števcev skoraj nič ne vidi.
Èe je na maksimumu, je pa zagotovo dovolj svetlo.
Mogoče bi bilo dobro pogledati, če je ta potenciometer za zamenjat?

Nč novega. Zame je to za enkrat premalo. Skratka čakam, da vidim kako bo zadeva zgledala enkrat ko dobimo diode.
Èe bo zadeva špilala ko bo meni všeč je potenciometer zame irilevanten. Pustimo se presenetit. Hkrati pa mi je všeč se učit razdirat mojga GS-a.
Delamo naprej kilometre. Zdaj jih imamo že 1200 na števcu in pilimo dalje. :funny34d: