Moja mala GS-ijada

Začel/a Čojko, April 17, 2015, 02:17:50 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Turizem,...:Hammer3:

Včeraj sem prebral en dober članek v katerem je med drugim zapisano:
Bolje tisoč let živeti v izobilju, kot sedem dni v bedi!

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Fino to naglancaj...ko Cx Pallas pride na obisk, da bo kultura...

gule

Uh tole kupiš, pa imaš mir...nov motor v 40 let starem avtu...neprecenljivo...

Čojko

Na take lepe zimske dni jih kdaj postavim na sonce in svež zrak.

Potem sem jih še zapeljal, vsakega po ene 30-50 km, da se malo pregrejejo in baterije napolnijo.

antasi

Slika za koledar.
Ma kaj za koledar, za Retromobil!!!
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

thundercat

Èojko, lepo zbirko imaš. :BigThumbs: Mene zadnje čase tudi nekaj mika Gsa.
Mogoče bom pa nekoč imel ??
Èlan Citroen klub Slovenije

Čojko

Slika je že tudi kakšna boljša. Bi jih mogel enkrat vse tri skupaj nekam zapeljat in naredit kakšen fotosešn,... samo kaj ko nimam šoferjev.

@thundercat, glede da ti gredo obnove tako hitro od rok - ami bo kmalu gotov, boš imel kmalu prostor za nov malo bolj zahteven projekt. Hidravličarja nisi še nikoli imel?

thundercat

Citat od: Èojko;229552Slika je že tudi kakšna boljša. Bi jih mogel enkrat vse tri skupaj nekam zapeljat in naredit kakšen fotosešn,... samo kaj ko nimam šoferjev.

@thundercat, glede da ti gredo obnove tako hitro od rok - ami bo kmalu gotov, boš imel kmalu prostor za nov malo bolj zahteven projekt. Hidravličarja nisi še nikoli imel?

Že en mesec firbcam malo o GS/GSa-jih. Res nisem še imel in niti peljal hidravljičarja.
Povej mi, kateri model Gsa je to tist z sateliti ob volanu. Mi je strašno zanimivo. :BigThumbs:

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

To so bili novejši GA kot je napisal garač. Na zunaj si jih najbolj ločil po plastičnih odbijačih in zadnji haubi. So pa vsaj cimosovi bolj rjaveli kot GSi. Mislim, da ga gule prodaja? No pa saj bo povedal. Pa tudi čojko je pred časom mojega bivšega gs super prodajal?Je pa ta avto zrihtan, ker sem že jaz vložil par jurjev v mehaniko potem pa še čojko. Ampak vseeno se po moje gsa splača kupit vzdrževanega, ker te drugače obnova pride dost več kot pri seriji A. To so spački amiji itd

antasi

Je pa GS fantastičen avto.
Mene je edino motilo, ker sem skoraj zaspal za volanom, tako nežen je celo na naših cestah.
Na seriji A se kljub mehkobi vseskozi nekaj dogaja. Škripa, ropoče, brni itd

Čojko

En rumen GA iz Ročinja, karoserijsko v slabem stanju s prikolico rezervnih delov se je prodajal za 500 EUR. Morda imam še kje kakšno fotko in kontakt,... je pa to bilo cca. 2 leti nazaj.

Drugače pa jih praktično ni pri nas. V Izoli se nahaja bivši Amipickov, popolnoma obnovljen še vedno v odličnem stanju.

thundercat

Nisem se še čisto navadil na razlike,...opazil sem da imajo eni dvojne luči spredaj, pa okrogle tri števce na armaturki, eni so z sateliti ob volanu, kar mi je všeč. Še tole : oprema pallas je model z največ opreme ?