2 konja

Začel/a amipick, Marec 28, 2015, 01:55:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

amipick

vmes so se tudi take dogajale...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

superca13

Lepo!
Kaj imata tam neko 124-ko? :-)

superca13

Aja Vojko: kaki premer zavornih batov ima GS zadaj?
30mm ali 32 mm?

Iščem ena tesnila.

GSclub

kot nekje v Franciji sredi sedemdesetih...

Čojko

Vidim, da je tudi švicarska boginja pri vaju pristala. Upam, da ne bo lastnik preveč skoparil, ker bi bilo škoda.

amipick

Nič skoparil,je rekel naredit,kar je potrebno,da bo varna za pot v švico in nazaj...drugače je boginja v dobrem stanju,nekaj manšet za zamenjat,kaka cev,dober servis,nafilat bunke in to je to,ostalo je šminka.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Na četrti sliki zadnje runde je dyana koprskega šefa.Pred svetovcem smo zamenjali ležaj 4 prestave(pravim SMO,ker mi je lastnik pomagal),ampak nikakor ta menjalnik ni želel it na svetovca!V MB so ga zamenjali z drugim in šli naprej za poljsko...Nekaj skrbi je bilo,da nisem kaj zaj.....,pa sem ga končno dobil nazaj,razdrl in še nikoli videl kaj takega-kletka ležaja(plastika) spojne osovine,je padla iz ležišča in so se kuglice prosto vrtele...in normalno je povzročalo hrup.
Ko človek misli,da je videl že vse,evo ti nekaj novega!
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

superca-fi batka je 30mm
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

superca13

Citat od: amipick;208549superca-fi batka je 30mm

Aha. Super, hvala.
A je možno, da ima kateri GS/GSAtudi 32mm?
Daniel mi namreč  pravi,  da ima GS 32mm. In da ima tesnila zanje.
Nič jasno.

amipick

čisto možno,da je več dimenzij,zadnjič smo ugotovili tudi za kolesni ležaj,da sta dve dimenziji...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Puristi se boste zgražali,ampak kaj čemo,kupite si svoj avto in delajte z njim kar vam paše...
Ta AMI 6,letnik 2.1962,bo dobil novejšo mehaniko-motor,menjalnik dyane,zavore LHM,kar pomeni diski spredaj,zunaj ostane enak,torej še vedno AMI 6,ampak izboljšan.Stara mehanika ne gre nikamor,ob morebitni prodaji,dobi novi lastnik vse dele zraven,za po želji,ga povrnit v "original" stanje...
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

amipick

Pleh je neverjetno zdrav,vidi se,da so ga sestavili z deli drugega amija 6,ampak nič zato,bil že barvan iz bele(tablica z kodo barve na požarni steni)v zeleno Absinthe.
Zadaj dobi most in roke od Ami 8,zaradi zavornih cevi,rezervar od 2cv-plastičen,originalen je prerjavel.Vzmetenje je v redu,ležaji rok kot novi.
Ugotovili smo,da je bil zadnjič na cesti leta 1987.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

superca13

Vse Cimose boste oničli :-)
Hecam...
Ami6 limo je meni najlepši od celotne A serije.
Stari amijev motor brez oljnega filtra in brez teflonov bi tudi jaz zamenjal z Dianinim, pa sem purist.:BigThumbs:

Hvala za info o batkih.

lp

Lovro

Ohoho, pleh pa res zgleda u nulo zdrav :emot112:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

A.T.K