Problem z daljinskim odklepanjem

Začel/a aeros, Februar 14, 2015, 10:19:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

aeros

Lep pozdrav vsem,

Moj Berlingo 1.4 Multispace gre v 16 leto starosti in se približuje 310 000 prevoženim kilometrom. Do sedaj z avtom več kot zadovoljen in nisem imel večjih problemov. Težava pa se mi je pojavila pri daljinskem centralnem zaklepanju.

Gumb na original ključih se mi je pokvaril že dolgo let nazaj in takrat je še prvi lastnik, moj oče zamenjal modul daljinskega vžiga, tako da imam sedaj okrasni obesek za daljinsko odklepanje / zaklepanje. Pred časom se mi je pojavila težava, da mi avto nikakor ob pritisku na gumb ni odklenil vrat. Smerniki utripajo in če stojiš zraven avta se sliši neko klikanje a vrat ne odpre. Èe pa jih odpreš s ključem vse deluje normalno. Normalno pa deluje tudi ko želiš zaklenit, se pravi pritisk na gumb za zaklep ni nobenih težav, medtem ko za odklenit ne deluje več.

Nekaj malega sem že bral na tujih forumih vendar rešitve še nobene prave.

Èe bi kdorkoli lahko kako pomagal ali vedel za rešitev se toplo priporočam

jumper1

Verjetno bo potrebno ključavnico v voznikovih vratih zamenjat ker motorček ki je montiran v njej nima več moči da bi odklenil ključavnico.

zlomjo

To sem tudi jaz pomislil. Iz napisanega se mi zdi, da tudi drugi motorčki ne odpirajo.

aeros

Tudi sam sumim, da ni problem v motorčku. Ko pritisnem gumb na daljincu se sliši klikanje vseh ključavnic, ni važno pri katerih vratih si, le da odpreti noče. Ko odprem s ključem in potem poskusim ponovno zaklenit pa zaklene brez težav. Le odklepanje je problem.
Na spletu sem našel praktično isti problem le da je govora o novejšem Berlingotu z drugačnim motorjem.

http://www.berlingoforum.co.uk/thread-2370.html

zlikovski

alesz

Kot jaz razumem je tu bil dodatno vgrajen univerzalni modul.Verjetno je bil uporabljen sistem z dvojnim negativnim inpulzom,inpulz za zaklepanje je prekratek in ne premakne motorjev v željen položaj.To se zgodi ker z leti postanejo ključavnice in vzvodi trši in nudijo več upora.Odvisno od modula nekateri imajo mikro stikala s katerimi programeraš dolžino inpulza.So se berlingoti izdelovali kar nekaj časa,vmes se je ta sistem tudi spreminjal in če ni čisto prvi letnik ,potem je bilo priporočilo,da se pri montaži dodatnega univerzalnega modula zaklepanja uporabi sistem krmiljeja po eni žici.........

matic123

Jaz mam pa eno vprašanje. Mam berlingota 2005 letnik in imam centralno zaklepanje ki pa je brez daljinca. Kam je najlažje oziroma najbolj smiselno vezat signal za daljinsko zaklepanje? Beren da ima ta model BSI enoto ki ima integrirano modul za centralno... je že kdo vgrajeval dodatno daljinsko zaklepanje na obstoječe centralno?

alesz

Univerzalen modul za daljinsko zaklepanje moraš nadgraditi z relejem,da dobiš krmiljenje po eni žici.........

Štromar Miki

Citat od: alesz;198913Univerzalen modul za daljinsko zaklepanje moraš nadgraditi z relejem,da dobiš krmiljenje po eni žici.........

Alesz,
imam univerzalni modul z dvemi kanali za zaklep in odklep. Izhoda sta relejska. Pa bi ga povezal na ključavnico vrat. Ali veš barvo žic oz. na kateri konektor grejo. Rele bi povezal nanje. Tako da bi mi deloval originalen ključ ter dva na univerzalnem modulu zaklepa. Imam samo eden originalen ključ, ključavnice vrat mi pa več ne delujejo, drugi lastnik jih ni nikoli namazal in sedaj sem že porabil cel sprej z silikonskim mazilom in nič. Kdaj pa kdaj prime ampak moraš večkrat poskušat.

Štromar Miki

Pri menjavi baterije na daljincu je potrebno sinhronizirati ključ z vozilom kot na C5. Ima kdo navodila za Berlinga l.2001 2.0hdi