Gigo ima Ekskluzivko

Začel/a gigo, Junij 26, 2014, 10:24:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Citat od: andraž;237655A tole je enak obseg gume kot pri original vgradnji? Meni deluje premajhna...

Info za original sm klical Tonya in pravi za vtr model je original 205/50/17 guma.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Lovro

Citat od: garac;237716...vse paše...

Ja, tole mi je res dejansko zanimivo, ker sem prvič to videl, da lahko daš gor gume različne višine. Do sedaj tega še nisem zasledil, niti pri necitroenih, niti pri Citroenih, ki sem jih imel.

Gigo, sori za off debato.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Godfather

Ja 205/50/17 je "homolomo" za C4.

Jaz imam na svojem (Ni Citroen...še) 205/50/17 zimske, ostale homologirane dimenzije so še:

205/55/16
225/50/16
205/50/17 M+S
225/45/17
245/40/17
225/40/18
255/35/18

Glede nato, da ima C5 je primerjava nekje tukaj.

Gox

Citat od: gigo;237720Info za original sm klical Tonya in pravi za vtr model je original 205/50/17 guma.

Ja VTR na C4-ki, za C5-ko pa moreš gledat svoje dimenzije ... C5-k ni VTR.

gigo

Se bližam počasi ko bo števec naznanil 210k pa me zanima na koliko km se vrši veliki servis. zadnjega sem naredu ko sem kupu c5-ko in je mela 111k. Rednega delam na 20k in velik imam v glavi na 100k al se motim?
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Čojko

Verjetno se motiš.
Èe se jaz ne motim je 160tkm ali 10 let.

gigo

Sem klical tonya in mi je povedal da bo naslednji na 260k, tako da sedaj sam obične zadeve.
C5-ka vozi na veliko zaradi malega. Poročam po servisu.

Čojko

Se mi zdi, da boš kmalu na Berlingota prešaltal.

sl1

Citat od: gigo;234311Spet je tisti čas v letu ko C5-ka rabi malce terapij. :emot54: Servis na 200k in povrh ker nikakor nisem dobil delujočega sklopa stikal(ročica smernikov se je nonstop sklapljala) za moj 2.2 z ESP-em sem naročil kar novega. Plačal bajen denar kljub my citroen popustu.. 280€.:emot93: Še klimo smo morali dofilat ker je zdej moderno, da vsi na poletje filamo. Peljemo dalje.

To je rop, kar počnejo s temi ročkami za žmigavce!
Jaz sem imel isto na XP, pa pač nisem imel 300€ in sem bolj pobrskal po forumu in internetu in ugotovil, da je kriv en sam mali bakreni obroček za kontakte v ročici do katerega prides ko snames vrtljivi vrh rocice. Tam spucas kontakte in dela kot novo.
Oni ti pa zaracunajo za cel nov sklop! halo!
Skoda da nisi prej povedal oz da nisem prej videl - pa saj za to ze ve nekaj ljudi na forumu da za izklapljanje zmigavcev in ugasanje luci je krivo to in da je treba samo kontakte spucat.
Najhuje je pa da to vedo tudi na servisih (vsaj potem sem ugotovil da Novak ve, samo ti ne pove ampak bi ti raje vse novo prodal za 300€.)
Banda! Sorry ampak kar je res je res.

alesz

Citatugasanje luci je krivo to in da je treba samo kontakte spucat.
Vprašanje je kaj hočeš čistit,v večini primerov na foliji sploh ni več bakra.In če,je ta zadeva tako preprosta zakaj bi moril ljudi na servisu.Èe ti  tam očistijo,pa ti po mesecu crkne boš hotel na račun tega novo stikalo.......

JureA

Jaz sem sčistil te kontakte pred cca tremi leti in od takrat nimam več problema z ugašanjem luči.
Se mi pa še vedno občasno ugasnejo žmigovci in mislim, da bo treba menjati sklop ročic, da se to porihta.

sl1

Meni so se ugašali žmigavci in sem očistil kontakte, ki so pri 14 let starem avtu kot novi - nič bakra ne manjka.
Na servisu bi pa lahko povedali za kaj gre in ponudili da za 1 uro dela spucajo (čeprav je dela za pol ure če si počasen in zraven še s kom debatiraš ob pivu). Èe ne bo ok, pa lahko vedno kupiš vse novo.

zlikovski

V CE (Èajna export) dobiš za cca 15€ z poštnino.

alesz

Citat od: zlikovski;239902V CE (Èajna export) dobiš za cca 15€ z poštnino.

Ja,to je to.Citroenova norma za zamenjavo tega stikala je skoraj eno uro(0,9h).Torej imaš 30 minut časa,da razstaviš oblogo,airbeg,snameš volan in odmontiraš stikalo.In sedaj imaš na pultu celo volansko stikalo in v kitajski vreči zapakirano ročico.Sedaj razsuješ celo stikalo na prafaktorje,nato z novo ročico vse sestaviš.Z upanjem,da ti v prvem poskusu sedejo vse ročice v predvidene utore, da ti vodijo mikro stikala,sistem za vračanje ročice,vsi "sedeži",v pravem položaju in tudi navojnica varnostne vreče v pravi legi.Ko ti to deluje ga lahko preiskusiš in nato izkoristiš še ostalih 30 minut za montažo in končni preiskus.

gigo

Fantje ni se mi dalo več komplicirat. Sem obrnil vse odpade pa vse do herkulesa.si kjer so ponujali obnovljene pa nisem za mojo 2.2 z esp-jem nikjer dobil. Potem mi je pa prekipelo ker sem imel zvečer ko sem se vozil po avtocesti domov iz službe vedno delo s temi lučmi in sem na koncu kupil novega.
S tem popravljanjem oz. sestavljanjem ročice kot je rekel aleš je loto če ti na koncu vse dela zato sem poslal zadevo k vragu.