Parla Italiano?

Začel/a Jogador, Marec 24, 2014, 07:18:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Ja, to pa absolutno drži, čeravno se mi zdi, da nekateri vseeno pretiravajo z "vero" v vw in nasploh Nemške firme, sploh ko mi sodelavec pove, da mu je na BMW po 120k km počil blok motorja, pa ga (servisiran redno na pooblaščencu) bmw slovenija niti povoha ne, kaj šele, da bi mu na mail odgovorili...

Se tolažimo, da imajo francoski in italijanski avtomobili stil in dušo =)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

alesz

CitatNajbolj dol visi za kupce eni francoski znamki. Največ na kvaliteto vgrajenega dela pa dajo ravno Nemci
Po drugi strani pa nekatere stvari človek težko dojame....pri eni znamki ti dajo pet jurjev skontoja ko stopiš skozi vrata,pri drugi pa imajo nekajkrat več ostanka na prodan avto,pa po prodaji prednjačijo......

sop

Citat od: alesz;180336Fiatecuscan plus kitajski kabel ELM327

ce prav zastopim... po odstranitvi tistega upora, bi lahko prek tega ELMja (s pravim softverom) tudi paramete spreminjal?

superca13

Citat od: Xandrej;180386aa tak kot je ta! Meni osebno trenutno najlepši avto na tržišču!

Fiat 500! :BigThumbs:
Rdeče hlačke pa k obema pašejo hihihi

Xandrej

Ja tebi pa meni pa se pelama po mariboru dva z lampom pa opriete slim majčke gor pa sva v cajtngah!

:BigThumbs:

alesz

Citat od: sop;180403ce prav zastopim... po odstranitvi tistega upora, bi lahko prek tega ELMja (s pravim softverom) tudi paramete spreminjal?
Ne vem !!! mislim,da to predelavo delajo zato,ker ta kabel ne prepozna novejših fiatov z can povezavami.Sam uporabljam originalen ELM plus rumen(can) fiatov adapter.Ima pa fiat cel kup nekih priključkov .Spreminjanje parametrov,kar jaz rabim je,recimo kot pri citroenu potrjevanje konfiguracije..to gre,recimo da rabiš še KKL kabel z fiatovimi adapterji.Ni pa to tako kot pri Leksiji,na enem modelu ti dela na drugem pa preklinjaš in iščeš ustrezno kombinacijo kablov.......

Lovro

@Jogador

Se vidi, da si čudak... če Citroena ne kupiš, pa Alfo nabaviš. Same čudne avte izbiraš  ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

Citat od: alesz;180412Ne vem !!! mislim,da to predelavo delajo zato,ker ta kabel ne prepozna novejših fiatov z can povezavami.Sam uporabljam originalen ELM plus rumen(can) fiatov adapter.Ima pa fiat cel kup nekih priključkov .Spreminjanje parametrov,kar jaz rabim je,recimo kot pri citroenu potrjevanje konfiguracije..to gre,recimo da rabiš še KKL kabel z fiatovimi adapterji.Ni pa to tako kot pri Leksiji,na enem modelu ti dela na drugem pa preklinjaš in iščeš ustrezno kombinacijo kablov.......

No samo vseeno, lahko s tem vsaj napako izbrišem oz diagnostiko naredim? Parametrov itak ne bom spreminjal, recimo servisni interval bi resetiral ali kaj podobnega...

Drugače sem zastonj naročil kabel :Hammer3:

@Lovro, kako že pravijo, da vsak sebi enakega prepozna? ,)
"Watch this..."

Lovro

Citat od: Jogador;180418@Lovro, kako že pravijo, da vsak sebi enakega prepozna? ,)

He he... :BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

zlikovski

Ja alfa je fajn avto, ampak motorji pa glih niso kak biser, imata dva kolega alfe, pa sta morala menjavat neke puše v glavi motorja, ker se baje rade obrabljajo,...
Drugače pa za tak denar dober avto.
Naj ti dobro služi.

Jogador

Kolikor sem jaz bral, naj bi bila to bolj težava 8v jtd motorjev, da naj bi bil ta dodelan m-jet 16v bolj zanesljiv.
No saj pravim, samo da bo šla brez težav čimdlje=)
"Watch this..."

Xandrej

Dajte srat kiri avto ima problema pa kiri ne? Vi imajo problema tako kot citroen kot alfa kot audi pa vsiostali nažalost. Vprašajte če delajo DSG pa če TSi motorji delajo pa če Mitsubishijevi GDi motorji? Sem se zanimal za enega Porsche 911 pa sem dobil iz vseh strani to nea kupuj to je vse hin... Greš pogledat na forume pa res 997 model samo za v kanto... Pokanje blokov motorjev (popravilo 15K eur)... daj daj danes ni avta ko bi rekel to pa dela nažalost...

Edino kaj je hec da lastniki in res samo lastniki pa šank fore letijo na vse avte samo na uberales mašine ne tam pa se ne o teh problemih ne govori ostali avti pa vsi crkujejo! Ko ap greš na net pa imajo alfe pa citroeni pa lade vsi po 300 000 kilometrov... Menda jih niso v garaži naredili ha?

Tiki

Pa še 8v Jtd je hudo trpežna zverina! Jaz sem imel edino nesrečo pri marei jtd105 z dvomasnim vstrajnikom, zato sem jo tudi hitro prodal...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

Citat od: Xandrej;180446Dajte srat kiri avto ima problema pa kiri ne? Vi imajo problema tako kot citroen kot alfa kot audi pa vsiostali nažalost. Vprašajte če delajo DSG pa če TSi motorji delajo pa če Mitsubishijevi GDi motorji? Sem se zanimal za enega Porsche 911 pa sem dobil iz vseh strani to nea kupuj to je vse hin... Greš pogledat na forume pa res 997 model samo za v kanto... Pokanje blokov motorjev (popravilo 15K eur)... daj daj danes ni avta ko bi rekel to pa dela nažalost...

Edino kaj je hec da lastniki in res samo lastniki pa šank fore letijo na vse avte samo na uberales mašine ne tam pa se ne o teh problemih ne govori ostali avti pa vsi crkujejo! Ko ap greš na net pa imajo alfe pa citroeni pa lade vsi po 300 000 kilometrov... Menda jih niso v garaži naredili ha?
Hmmm, sem bil par dni nazaj pri enemu ki šraufa vse živo. Crkuje oz ne crkuje vse nekje tam/tam. Tudi Audi ribne recimo (motor na ponku). Je pa povedal, da je švabe bistveno enostavneje šraufat (kot francoze), ker je vse nekako urejeno in imaš komplet motor tik-tak ven, pri francozu pa je vse preštrikano na vse konce. Èe odprem haubo pri Xsari, mu lahko samo pritrdim...

Xandrej

Ma daj tile mehaniki tudi samo eno in isto že žlajfajo 20 let mah... Očitno mora imet človek v sloveniji trdo kožo sploh pri kakih opazkah aha francoza in res si večji as z golfom ko pa z ladijo C6 za 60K evrov... Pa še baje se z golfom nafukaš ko zmaj, da ti pimpek stran pade tak babnce palijo...