GS izlet - Nordkapp

Začel/a JureA, Marec 01, 2014, 10:55:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

gule

Žena, 2 otroka, pes, pa gs...pa taka pot. Èestitke, tole je dopust v pravem smislu te besede. Ne pa tisto kvarcanje, po nabitih plažah...

Res impresivno!

dvorjan

Taksen izlet bom enkrat opravil tudi sam, verjetno ne v GSu, ampak na sever bom pa sel. Zelo lepa reportaza, kot vedno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pubi2cv

Super. Podobno turo planiram že 10 let, pa jo potem vedno kam drugam mahnem....razlog so predvsem skandinavske cene....:Hammer3:

tomaz555

Pubi saj skandinavske cene niso tako hude, če kampiraš in sam kuhaš.

andraž

Krasen izlet. Tudi jaz imam nekaj podobnega v planu že kar nekaj let. Do sedaj sem lepote severa opazoval že vsaj 10x samo v zimskem času...

franci

Gox

Citat od: pubi2cv;188718Super. Podobno turo planiram že 10 let, pa jo potem vedno kam drugam mahnem....razlog so predvsem skandinavske cene....:Hammer3:

4 leta nazaj smo šli trije z Avtodomom gor .. prevozili 12.000km v 23dneh ... stroški so bili cca 1700€ na osebo. (Vse všteto, avtodom, gorivo, cestnine, trajekti, trgovine, muzeji, .. ..)

Èe kuhaš sam, spiš na počivališčih, ki so gor res lepo urejena in če nisi v ta hudi sezoni tudi dokaj prazna, pa s čistimi WC-ji :) se da kar prišparat ...samo ven v restavracijo ne smeš it jest :)

JureA

Hvala fantje, veseli me, da vam je všeč.

Vseh stroškov še nisem seštel, je pa bilo dobrih 2000 EUR za malce manj kot štiri tedne potovanja.

Največji strošek je bencin.
Prevozili smo 11.336 kilometrov in večinoma tankali Shell V-Power.
Ko smo prišli na Švedsko, sem natočil en sumljiv bencin na avtomatski črpalki Preem. Sicer je bil 98-oktanski, ampak tisti dan je avto občasno malce cuknil pri pospeševanju.
Zato sem ves preostanek poti tankal pri Shellu ali pri Statoilu in motor je vlekel, kot je treba.
Bili smo polno naloženi in na strehi je bil strešni kovček, tako da se mi je poraba goriva zdela ugodna - okoli 7 litrov na 100 km.

Za prenočevanje v kampih smo plačali med 20 in 30 EUR na noč, edino na Nordkappu, pri Preikestolenu in na Danskem je bilo malce več.
Temu strošku se sicer da izogniti, ker je v Skandinaviji dovoljeno kampiranje v naravi.
Ampak ker sta bila zraven otroka, smo prenočevali v kampih, kjer so na voljo urejene sanitarije in tuš, pa tudi kuhinja je bila vedno na voljo.

Videli smo ogromno, bili smo na nekaj pohodih (na Knivskjelodden, na Preikestolen), nekaj stvari smo pa zaradi slabega vremena izpustili (pohod na Torghatten, na Kjeragsbolten, vožnja po Atlanterhavsveien).

Veliko ljudem je bil všeč avto. Kar naprej so kazali dvignjene palce, hoteli so se slikat zraven avta, komplimenti so kar deževali.
Zaradi GS-a smo komunicirali s precej več ljudmi, kot bi sicer.
Še gospod in gospa, lastnika Ferrarija, sta se slikala zraven avta (gospod tudi za volanom) in zdelo se mi je fer, da se še jaz slikam v njunem Ferrariju.

Ko bom utegnil, bom sestavil bolj podrobno reportažo (upam, da čimprej).

MSrougeZX

Pomeni da z lastnim prevozom je veliko ceneje kot pa z najemom avtodoma.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Ja dejstvo, je da potovanje z klasičnim avtom, dobi na atraktivnosti. Ma pravzaprav, če bi šel z Xantio, ali C5, bi bilo veliko manj zanimivo...res lepa pot in vidi se, da ste uživali.

dbostjan

andraž

Imam občutek, da vsi mislite kako draga je Skandinavija. Gorivo je dražje, pa ne tako ekstremno. Hrana določenih vrst ima astronomske vrednosti, vendar če nekaj prineseš od doma, tam pa kupuješ samo nujne, cenejše stvari, ni nič pretiranega. Z dobrim načrtovanjem je tak izlet zelo poceni, če na drugi strani pogledaš vsa doživetja, ki se tam zgodijo...

Čojko

Uuuuaaaau! čudovito! še posebej ker si 4 člansko familijo in psa peljal na tako dolg izlet z GS-om. Svaka vam čast! :BigThumbs:

Sem bil prepričan, da boš izbral kateri drugi avto za tak izlet.

Kakšen pa je bil odziv familije? Pred in po izletu.

Pa naj še kdo reče, da je GS nezanesljiv avto, he, he.

Kako to da niste šli z udobnejšim pallasom?

antasi

Spet super izlet

Je pa oranžni osnovni gs bolj siguren,
ker nima neke dodatne opreme ko pallas, ki se lahko hitro pokvari:funny34d:

po moje je vzrok, ker ga je miki razstavil in sestavil do zadnjega šraufa in je bolj siguren ko nov.

Imam pa eno vprašanje.
tam na eni sliki je rumen nemški gs z takšnim sprednjim delom, kot so bile
naše superce,okrogli žarometi itd
kaj niso bili takšni samo naši. ali je to cimosov GS?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB