Nov uporabnik foruma

Začel/a C50, December 17, 2013, 11:23:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ModelJT

Citat od: C50;173014Kaj pa če je 75 KS?

Ta ima pa samo eno odmično gred in nima ketne, ima pa seveda zobati jermen tako kot ostala dva.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Matteo.

Citat od: C50;173013Hvala za odgovor.

Sem morda tu, na kar sem odgovoril ,opazil malce sarkazma, ali se mi samo zdi?

Prav nič sarkazma ni bilo, le to, da bi tudi jaz "skoraj" raje imel 1.6 HDI saj sem že parkrat zaradi pretežke noge plačeval nepotrebnim.

LPM
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Jogador

Citat od: Matteo.;173043Prav nič sarkazma ni bilo, le to, da bi tudi jaz "skoraj" raje imel 1.6 HDI saj sem že parkrat zaradi pretežke noge plačeval nepotrebnim.

LPM

To pa nima z motorjem prav veliko veze, jaz sem plavim plačal v 1.1 campus 5ki, še kar je bilo konjenice, jo je večina pocrkalo do takrat :gimme_money:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Matteo.

Citat od: Jogador;173044To pa nima z motorjem prav veliko veze, jaz sem plavim plačal v 1.1 campus 5ki, še kar je bilo konjenice, jo je večina pocrkalo do takrat :gimme_money:

He he..vrjamem ja, tudi jaz sem imel prej Berlinga 1.9 Dizel komaj 71KM pa sem tudi večkrat nabasal na može v modrem.
Se pravi je čisto odvisno od človeka...:Hammer3:

LPM
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

C50

Hvala vsem!

Res verjetno preveč kompliciram. Samo kaj, ko so me prestrašili "znalci". Zato sem pa vprašal tu.

Citroenovc

No da ti še jaz malo povzamem na tisto, kar si se spraševal.

1.6 HDi je zelo trpežna mašinca. Lepo ravnaj z njim in ne preveč nasedat vsem možnim "znalcem". Ljudje imamo eno tako lastnost - ko nam gre kaj narobe, o tem na široko javkamo, delamo dramo, bentimo čez ta kruti neusmiljeni svet, ipd ... Ko nam gre vse kot po maslu pa smo zadovoljno tiho in se velikokrat sploh ne oglašamo.

Kar se hidravlike tiče. Imaš navadno HA3. Še vedno je pa zadeva čisto dovolj sofisticirana. Pač ni aktivna v smislu kakega inteligentnega prilagajanja cestišču v smislu kompenziranja nagibanja, ali pa da bi zadnji par koles na podlagi prvega že vedel kako odreagirat ipd.
Se pa recimo takoj, ko ga odkleneš, avto že dvigne (ali spusti) v položaj za vožnjo. Pač, ko je dalj časa parkiran, ostane v neki višini, ki ni nujno "vozna". Prav tako se zelo hitro odziva (ker je pač pumpa električna) na vse spremembe obtežitve - ni več čakanja, kot je bilo pri vseh hidralivčarjih s klasičnim, LHM sistemom.
Min in max položaj sta samo do 10km/h. Prvi je sploh servisni. Drugi pa tudi oz za prelezt čez kako višjo oviro ipd.
Srednji (do 40km/h, potem pa se avto sam spusti v voznega) je za kake slabše ceste, da pač ne tolčeš ravno s trebuhom po čem. Ali pa recimo oba višja prideta prav, ko zapade sneg, pa je še nespluženo parkirišče ipd ...
Prav tako ti pač ne pusti menjave višine, če si presegel gornje hitrosti za posamezen položaj.
Obenem se avto vseeno nad 110km/h avtomatsko nekoliko spusti glede na izhodiščni vozni položaj in prav tako se ob ugotovitiv, da je cesta zelo vegasta nekoliko dvigne. Tudi tu se popolnoma sam potem vrača v izhodiščni položaj, ko spet izpolniš robne pogoje.
Včasih ti bo npr zaradi tega, ko recimo že prideš z AC in stojiš na kakem prvem semaforju nenadoma avto recimo malo "skočil" gor.
Ja, med obračanjem volana na mesti ali pri zelo nizki hitrosti tudi včasih spremeni višino. Pač takrat to opaziš. Saj to v resnici večkrat naredi. Zakaj - sem pa že opisal.

Namesto, da se sekiraš, kako crkujejo turbine pa to - ga raje vozi primerno in ne lovi rekordnih porab na hlape. Motor se mora tudi k(d)aj malo zavrtet. Tako da ga kar pogumno med pospeševanjem malo pritisni. V bistvu samo pazi, da sta hladilna on motorno olje že ogreta (imaš oba kazalca?). Mrzlega pa res ne prek 3k rpm. Pa tudi do 3k ne ravno na polno pospešit. Lepo po zdravi pameti in bo delal dolgo.

Ale, srečno vožnjo in uživaj v nabiranju km!
OK

LP
Primož

C50

Hvala!

Sneg oz. nespluženo parkirišče je tudi meni prišel na misel, ko sem videl, da se dvigne.:BigThumbs:

Je moj prvi dizel v življenju, in verjetno zaradi nepoznavanja zato bolj kompliciram.

Ko sem ga kupil, nisem vedel, da ima FAP filter in sem nato prebral cel kup mnenj po forumih. Glede na to, da se večinoma vozim po mestu, me je tu malce prestrašilo. Èe bi bil nek signal, kdaj začne z regeneracijo? bi bilo lažje, saj bi skočil na avtocesto za tistih  20 minut?

Se pa vsakih nekaj dni vozim tudi po avtocesti, samo cca 15 km. To pa baje ni dovolj?

Imam tudi merilec temperature olja, samo se mi v teh zimskih dneh (imam ga en mesec) še ni dvignil (tudi na relacijo 200 km) višje od 1/4.

Pa še nekaj mi je čudno. Na avtu so gume Sava Eskimo, letnik 2011 s 6 mm profila (že bile ob nakupu). Ko normalno pospešujem, mi na mokri cesti avto (koplje) v 2. in 3. prestavi in se vkljaplja esp. Na suhi se pa ob pospeševanju obnaša, kot bi imel 80 ks več (malo neodvisno volan za trenutke vleče levo - desno).

Lahko, da je čipiran, samo pospeški so, kot bi imel npr. 130 ks bencinarja.

So mogoče krive gume, ali pa kaj na podvozju?

andraž

Citroenovc

Glede na to,d a si iz LJ, se lahko enkrat med tednom po moji službi dobiva pa ti malo pogledam tvoj avto. Glede na to, da imam 2.0 boš lahko tudi prišel do občutka, a je tvoj enako poskočen al ne.

Bodo pa verjetno res gume. SPloh ker je te dni bila cesta precej poledenela. Meni se je tudi zadnjih nekaj dni pri 2. sezono voženih Alpin4 nadpovprečno veliko vklapljal ASR ...ampak ej, saj zato pa je tam :-))
OK

LP
Primož

gs nautica

Gume Sava Eskimo so za po dežju res najslabše gume kar sem jih kdaj vozil.
Lp

C50

Citat od: Citroenovc;173221Glede na to,d a si iz LJ, se lahko enkrat med tednom po moji službi dobiva pa ti malo pogledam tvoj avto. Glede na to, da imam 2.0 boš lahko tudi prišel do občutka, a je tvoj enako poskočen al ne.

Bodo pa verjetno res gume. SPloh ker je te dni bila cesta precej poledenela. Meni se je tudi zadnjih nekaj dni pri 2. sezono voženih Alpin4 nadpovprečno veliko vklapljal ASR ...ampak ej, saj zato pa je tam :-))

Super, samo glede časa sem rahlo "neurejen". Bi se morala prej dogovoriti za dan.

Citroenovc

To vsekakor. Ker imam sam splanirano za kar nekaj dni vnaprej.
OK

LP
Primož

C50

BLaZZeD

Sem iskal pa nisem zasledil, ali pa je že zastarelo.... Zanima me kolk se kaj giblje cena za veliki servis za C5 MK II letnik 2004? Èe ga je kdo pred kratkim delal in ima konkretne informacije.....