Dak-Ugotovi razlike

Začel/a dyane, September 21, 2013, 05:53:59 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dyane

Torej kakšen pa je? če ne od 2cv
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Ajde še od mene...

• podi niso original, so domače delo
  • podi so podaljšani zadaj s trakovi
  • prvi nosilec je prestavljen nazaj
  • streha tovornega dela karoserije je znižana
  • stranska odprtina za okno s tem znižana
  • zadnja vrata se odpirajo na stran namesto navzgor (veliko dakov ima to predelavo)
  • izrez na zadnjih blatnikih je povečan
  • vzmeti so odprte brez ohišja
  • višina od tal je  povečana (napete vzmeti ali krajše ,...)
  • rezervno kolo na zadnjih vratih
  • Spredaj pod vetrobranskim steklom imaš neke nosilce, mogoče panti za zaščitno mrežo vetrobranskega stekla,zaščita  proti kamenju recimo.
  • sodeč po tistem nastavku na kolektorju mašine bi lahko bila montirana Visina mašina
  • na prednjem odbijaču gumijaste ročke za varovanje prednje haube
  • zadnja šipa brez tesnila - verjetno zalepljena
  • kljuka za prikolico je navarjena ali kako drugače spojena z zadnjim odbijačem
  • na nosilcu za rezervno kolo nad motorjem je še en nosilec (namen ?)

To je to kar lahko na brzino vidim na teh slikah. Ostala tehnika se bolj slabo vidi na teh slikah. Sicer se nekaj sveti pri zadnjem kolesu ampak ne verjamem (ali pač), da si zadaj postavil pokonci amortizerje na notranje blatnike.

Drugače pa Gaši, zadnje luči so verjetno od Daka original (slaba slika pa se ne vidi čist točno). Se tudi ne vidi dobro ampak če je ta Dak eden prvih letnikov, potem zadaj nima prešanih ojačitev na stenah in prvi so imeli te luči postavljene pokonci, kot je na tem Daku.

dyane

Podi so boljsi od orginala..bunka ni varjena ampak sklepana...plocevina cinkana.
Kabina podlajsana, ja potem pa vidim tvojega daka isto....sem se moral nasmejat

je znizan, za manj zracnega upora...vrata so spremenjena...in imajo drug sistem  zapiranja.

Ja stranska sipa je posledicno manjsa.

motor je od vise klub, da bo dak nalozen se vedno potegno in sel na avto cesti komot  120.

Avto je od kolega...jaz samo prostovoljno pomagam.

Je pa se nekaj stvari..vidi se od spredaj...tehnika dve stvari.

Ja Janez je navedel najvec odgovorov za kar mu gre cestitat ,ampak kot  profesionalec,ki ima delavnico za A serijo, verjetno sam naredi boljse in zato nagrado prepusca drugim.

vodita Gasi in Zeko...vsak po 3odgovore.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Citat od: dyane;167345...
Osebe,ki ste kakor koli sodelovale pri projektu ali si ogledale vozilo v živo, niso upravičene do nagrade.

Citat od: dyane;167393Ja Janez je navedel najvec odgovorov za kar mu gre cestitat ,ampak kot  profesionalec,ki ima delavnico za A serijo zal ni upravicen do nagrade.

...

Seveda nisem pričakoval kakršnekoli nagrade, oziroma pragov ne rabim in bodo verjetno komu drugemu bolj prav prišli.

. Vendar... malo si pa vseeno čuden. Prvo napišeš pravila, potem pa jih ... dopolniš. No, sej toje tvoja igra.

Podaljševanje vozniškega prostora, prestavljanje nosilcev nazaj v tovorni prostor na Furgonih in Dakih je že stara navada. Jaz sem to izvedel in dokončal pri zadnji obnovi DAKa (načrtovano in delno narejeno že pred leti še v domači garaži, prikazano na forumu), Vojko je to naredil na svojem Super DAKu (prikazano na forumu), leta 98 sem to naredil na AZU furgonu od Maria, isto na DAKU iz Ljubljane leta 99. Verjetno je tudi ATK na svojih avtih kaj takega naredil.  Način predelave potniškega prostora je star kot je star DAK.

Zadnja vrata na stransko odpiranje imajo svoje prednosti in slabosti. Prav tako original. Pri originalu imaš na nek način možnost strehe ob slabem vremenu, pri stranskem odpiranju tega ni. Je pa lažji izstop in vstop pri stranskem kot originalnem odpiranju. Še najboljša so pa dvojna vrata. Tako kampiranje kot tovorjenje.

Podi... Tako original Furgon podi kot original DAK podi na bunkah nikoli ne prerjavijo. Kaj je bolje in kaj ne je pač stvar pogleda na njih vsakega posameznika.

No, zanimiva predelava in ob jutranji kavici prijeten "kviz" :BigThumbs:

garac

zadnja vrata sicer ponavadi, toko, kot je tudi v tem primeru ljudje predelajo napačno, ker ne ramišljajo, če so panti na desni in kljuka na levi je to primerno za angleški trg... v nasprotnem primeru si ob bočno parkiranem avtu zapreš pot, da bi kaj odložil na pločnik recimo.
Tudi toyote rav imajo recimo ta enak problem, ker v osnovi niso narejene za EU trg.

Seveda se pragom odpovedujem, ker nimam diane in nisem preprodajalec.
 Mogoče, pa ratam zastopnik za Burton,(severozahodna slovenija) idejo sem že dobil na forumu... pa jih bom prodal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dyane

Garac ti dobis prage za meharija.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

HAHAHA, kaj se boš s plastiko ukvarjal ;)?

Èe prav vidim ima tudi tale avto nekaj od Amija... Kot najmanj polovica A serije pri nas? Je tole stabilizator od Amija?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

antasi

če se lahko vključim v to temo:

prage bi bilo najbolj pošteno, da dobi modelJT,
 ki je tudi prvi naštel največ pravilnih stvari,
pa še kolikor vem dyano doma obnavlja in bi mu prav prišli pragi,
ki so kar strošek pri obnovi.

Ko sem razmišljal o obnovi dyane so bili pragi okoli 100 eur pri keži,
ki mi je tudi obljubil popust da bi prišli okoli 95 eur,
ampak tista dyana je imela še marsikaj druga bolj bogo ko prage,
pa sem se odločil da bom poiskal boljšo.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ModelJT

Citat od: antasi;167402če se lahko vključim v to temo:

prage bi bilo najbolj pošteno, da dobi modelJT,
 ki je tudi prvi naštel največ pravilnih stvari,
pa še kolikor vem dyano doma obnavlja in bi mu prav prišli pragi,
ki so kar strošek pri obnovi.

Ko sem razmišljal o obnovi dyane so bili pragi okoli 100 eur pri keži,
ki mi je tudi obljubil popust da bi prišli okoli 95 eur,
ampak tista dyana je imela še marsikaj druga bolj bogo ko prage,
pa sem se odločil da bom poiskal boljšo.

Jaz sem samo dve stvari naštel. Pragov pa ne rabim, je škoda menjati odlične z novimi. :) Bo že kdo drug, ki jih rabi dobil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dyane

Ja kaj naj rečem...zeko pravilen odgovor...torej 4točke...garač 3 itd..,janez je po mojem pričakovanju ugotovil največ razlik...a se je odpovedal nagradi...le ta pa pripada Zekotu.

Torej Žan...imaš prag za diano v dobrem...saj sem iz kontra obveščevalnih virov izvedel za željo po dijani.

Èe pa se ne odločiš za prag...pa ti lahko zrihtam kakšen del za amija...slišal sem da prage in nosilce že imaš...potem pa mogoče kakšna prednja stena pod podali...ali pod za amija...saj pravim,da še vedno verjamem,da boš kako diano prevleko.

Drugače je šasija od Amija na tem daku ...ker je original bila pregnita in spremenjen je tudi avspuh...ker ga je originalni od 2cv dušil. Le speljati ga potreba nekje drugje,ker sedaj gre preblizu zavor in se bojim,da se bodo pregrevale. Bi pa bila dobra varianta ala športni nadomestek za lonec iz Šponovega Burtnovega kataloga.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Heheh zanimivo :).

Bova na vezi na ZS :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

antasi

in vrednost nagrade?
koliko je cena pragov?

me prav zanima koliko je zaslužil:emot112:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

andraž

Da ne boš pozabil nagrade prijaviti za dohodnino :Hammer3:

dyane

Citat od: antasi;167414in vrednost nagrade?
koliko je cena pragov?

me prav zanima koliko je zaslužil:emot112:

Ja saj sem že napisal, mene je stala nagrada 20e in eno uro dela.

Za Zekota pa nevem, pragov za dy pod 50 e ne dobiš, pa še to so srbski...ki ne štimajo v nulo in imajo le eno privarjeno matico in še to M10 navadni navoj. Pa še širši so za par mm.
[SIGPIC][/SIGPIC]

saxovts

....:emot112: