CITROEN XM 2.1TD

Začel/a pallasgs, September 14, 2013, 10:49:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Èe je to letelo name, dal sem par vprašanj ki bi jih resen kupec vprašal.

Citroenovc

No ja - tvoja vprašanja so malo tako, če smp čisto pošteni. ZA odgovor na prvega poglejmo opis v oglasu:
"- obnovljena pretesnjena BOSCH črpalka priložen račun"

Kar se tiče plina - avto je 1996 in tako žal verjetno ni več r12. Zakaj žal? Ker to je bil zanesljiv plin. r134a je veliko večji križ z njim kar se tiče tesnosti in uhajanja + tudi delovanja kompresorja. Je pa veliko težje najt koga, ki ti je pripravljen nafilat z r12. To je res

- zakaj temu modelu ne bi obstajala opcija da mu pogleda bunka skozi pokrov? očitno na to ni imun noben hidravličar od BX dalje :( Žal.
OK

LP
Primož

pallasgs

Glede nosilcev "šalčk" hidravličnih krogel...na mojem XM-u so nove oz. obnovljene. Menjal sem obe, cca. 2 leti nazaj pri Sašotu iz Hrvaške. To sem pozabil navesti med pluse v opisu... :)  

Èrpalka pa je Bosch. Te bi naj bile bolj zanesljive in preproste od Lucasovih.

Se strinjam z Zlikovskim, da XM ni nič večji strošek kot katerikoli avto v istem razredu in velikosti...

zlikovski

@xpuser, ne ni šlo direkt nate, ampak nesplošno.

Čojko

Ko bi navedel ceno da ga zrihtas v perfektno stanje - v mislih sem imel do 3 jurje. Sem mislil dopisati, da imas za 4 jurje perfekten, admiralski avto, s super udobjem in malimi stroski za vdrzevanje, ter zavarovanje. Veliko nizji kot pri vecini par let starih malih avtih. To bi morda koga prepricalo v nakup. Ljubitelja, ki bo še naprej lepo skrbel za vedno redkejso ptico. Drugi verjetno itak ne bo kupil, makar senkas. Žal je to današnje stanje.
Saj mene tudi mika, vendar že itak me z enim starim citroenom žena vedno bolj grdo gleda,..

xpuser

No sm firbec in me je zanimalo, po napisanem se sliši fajn nakup. ja za plin je problem najdet makstra ki ga še ima.

Zeko124

Glavno da ste/smo "posrali" temo o XMu ki se prodaja, navkljub temu, da očitno nihče od vas ni potencialni kupec dotičnega avta. čestitke.

@Èojko, kdor ima namen kupit ta avto ga bo šel gledat in kako rečt s prodajalcem pa se bo odločil glede na to, ne pa na podlagi tega, a je avto slikan po soncu ali pa na dežju.

P.S. Sorry za (še en) OT
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gigo

Pa vi resnično niste normalni. Èastna.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

xpuser

se trudimo, sam avto je pa lep

pallasgs

Avto lepotno ni najlepši, če se gre v detajle, ampak nič dramatičnega. Se pozna, da je stalno pod soncem in dežjem in da več ni najmlajši :) Pa tudi prejšnji lastnik je bil neroden in rahlo poškodoval sprednji desni blatnik. Ampak z malo ličarije se ga da prav fajn porihtat.
Kar se pa tiče mehanike, pa je druga pesem...avto sem mehansko vzdrževal, kar se tudi vidi v avtu in po računih.
Najbolje pa je prit pogledat, se vsest in peljat. ;)

mirchi

Pamenjakovici! Kateri od gobezdal je potencialen kupec al pa bo sel vsaj gledat? Avto je parkrat zapeljal tudi v mojo garazo in moram rect da je Mitja skor malo prevec picajzlast. Avto jr mehansko zelo dober. Mitja vzdrzuje kot je treba. Opticno je malo napak nic hudega rje ni,Klima leti na134a. Od znotraj je kot nov. Volan sedezi. To je avo s katerim lahko delas dnevno 100 km brez da te je strah da nekje crkne. Ni to xm za v garazo. Ta je za na cesto.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

xpuser

gigo

Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

pallasgs

XM našel novega lastnika...

lp, Mitja

gigo

Odlično! Želim obilo kilometrov novemu lastniku. :BigThumbs: