c4 sx 1.6 16v servis

Začel/a skos, Maj 29, 2013, 03:12:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

skos

Citat od: altair123;161316Senzor prostega teka?

oj kako pa to preverim?
me pa zanima, sedaj ko se bom odločil za zamenjavo alteranjo, koliko me približno stane za nabavo novega ali pa delno rabljenega?
lp

alesz

Najprej najdi napako ,delno rabljen alternator imaš že sedaj...!

CitatSenzor prostega teka?
To ne bi vedel kaj in kje je,avto ima "motorizirano loputo"....!

skos

Citat od: alesz;161517Najprej najdi napako ,delno rabljen alternator imaš že sedaj...!

To ne bi vedel kaj in kje je,avto ima "motorizirano loputo"....!

pičim sedaj enmu privat mehankarju, da preveri vse skupaj in se bova zmenila za zamenjavo alteranatorja pa potem, da vidimo hudiča, če je še kej kar ni ok :BigThumbs:

skos

oj,

eto dans je popoldanc vzel avto v svoje roke in je dal električarju popravit alternator ter zamenju zračni filter in zunanji jermen, avto se pa pelje kot šus :emot77: račun za vse to: 146eur :gimme_money: :BigThumbs:

skos

Zdravo,

sedaj ima avto že preko 106000km in sem opravil servise menjavo olj, popravilo alternatorja, menjava plina v klimi. Me pa sedaj matra, ko se mi je spraznila klima in sem jo ponovno napolnil imam občutek, da nima več tiste močne hladilne moči. In ali ima še kdo podobno težavo, da mi leva cona na zračnikih piha manj hladen zrak kot na desni strani? hvala za odgovore :)

xpuser

Èe se je klima spraznila se jo napolni z barvilom in poišče kje pušča kondenzator ali pa cevi. Èe je dvodelna klima je možno da je zaštekala loputa, motorček...

skos

zdravo,

aha za lopute nisem vedel in seveda se bom obrnil na tistega, ki mi je nazadnje polnil avtoklimo.

lp

Vlado333

Pri C4 je najpogostejše mesto puščanja klime, kondenzator klime.
Pri C4 je tudi dokaj pogosta okvara zobnika na loputah gretja, dobi se kit za popravilo (dodatni zobniki in nosilčki) to velja v primeru, da ti pri spreminjanju temperature na levi ali desni strani regulacija ne deluje tako kot bi morala.

skos

Citat od: Vlado333;186966Pri C4 je najpogostejše mesto puščanja klime, kondenzator klime.
Pri C4 je tudi dokaj pogosta okvara zobnika na loputah gretja, dobi se kit za popravilo (dodatni zobniki in nosilčki) to velja v primeru, da ti pri spreminjanju temperature na levi ali desni strani regulacija ne deluje tako kot bi morala.

Zdravo,

se da to še s slikami ponazoriti, prosim?

hvala lp

skos

Mi lahko kdo pošlje slike, kje se nahajajo odprtine za olja servo volana ter za menjalnik. In kaj to pomeni, če se peljem dol po hribu v drugi prestavi ter mi mašina cuka? Mi je pa mehanik pred kratkim zamenjal zobati jermen! Imam c4 sx 80kw. hvala

xpuser

aha za lopute nisem vedel in seveda se bom obrnil na tistega, ki mi je nazadnje polnil avtoklimo.

Mi je pa mehanik pred kratkim zamenjal zobati jermen! Imam c4 sx 80kw

Èe ne zaupaš mehaniku ga zamenjaj.

Èe cuka mu nekaj ne paše premali obrati + vklopljena klima? Švoh nosilci motorja.

skos

Avto bi cukal, če bi šel po ravni cesti ali pa v hrib, ko se pa peljem navzdol je pa že nekaj narobe. Smatram še, da gre za sklopko, ki jo še nisem zamenjal!

xpuser

skos

Citat od: xpuser;190193Tebe mora imeti serviser rad.

:BigThumbs:

xpuser

Prej ti bo šel potisni ležaj kot pa boš znucal lamelo sklopke, vsaj pri tem motorju.
Kaj pa pri speljevanju tudi kaj potrese?
Aja pred menjavo jermena tega ni počel?