kleparija Ami 8

Začel/a krka964, Maj 25, 2013, 09:41:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Bom dal kar sem.

Kdo ve, kje bi zbrskal kataloško za Amijeve kolesne ležaje in ležaje na rokah (premah)?

Hvala.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko124

Kul, hvala. Priporočeno mi je bilo, naj kontaktiram kar uvoznika za SKF SLO in naročim pri njih.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dami

Z kolesnimi ležaji za ami-ja zna biti veselo, poročaj.

janez

Okoli 50 eur pride set s semeringi, maticami, pokrovčki... Ja, niso pa SKF.

So pa do sedaj večinoma laufali brezhibno "made in poland" ali pa "made in yugoslavia" v naših Tomosih in Cimosih. In meni na mojih avtih še ni crknu Poljski ali pa naš domač ležaj.

Ja, na Francoskih, Italijanskih, itd... spakah pa ležaji crkujejo.

Zeko, to hočeš menjat, ker so zanič in tulijo ali ker pač bi rad dal not "nove"?

Èe ni nič narobe s starimi jih pusti original. Novi ležaji naj bojo SKF ali čangšlang... niso nič boljši kot stari originali. Večinoma slabši. Èe je nuja se menja, če ni... se ne menja.

Ti pa predlagam, da vse matice , ki držijo ležaj na pestu odviješ, očistiš in popraviš navoj ter daš not nove matice. Èe bi slučajno kasneje ležaj crknu, lahko brez muke menjaš z novim.

Zeko124

Kolesni zavijajo kot lačni volkovi že brez obremenitve, ležaji na premah pa imajo že kar lepe utorčke in tudi ko posameznega obrneš se lepo sliši hrcc, hrrc... hehe.
Glede matic bomo še ugotavljali... Roke in preme so videt OK, upam da niso zvite.

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Èakam še kako drugo mnenje... ;).

www.keramika-genorio.si

janez

Nič, če je fuč je fuč.

V Celju je trgovina Gita... http://www.gita-celje.com/  povprašaj za ležaje , nazadnje so jih imeli.

dyane

[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko124

pa so te nove šalce kaj vredne?

www.keramika-genorio.si

janez

Kupi pa boš videl.

Jaz jih ne kupim, imam raje original obnovljene... Razlika v materijalu - pločevina... Original močan - derfranzose ... čigumi.

Ampak, hej... kaj sem jaz da bom delil nasvete. Kupi, plačaj, jokaj...

Lahko ti svetujem tudi za vse ostale dele vzmetnega sistema , ki jih prodaja francoz... Ker imam jaz in moje stranke iskušnje s temi deli. Slabe v večini primerov. Tudi od MCC in ostalih francoskih kratic ni nič bolje.

Pač, vsi prodajajo kar je ceneno, ker določene stranke hočejo ceneno robo. Francoz  v drobnem tisku napiše "Simple reproduction" za AK in AMI ohišje vzmeti - 30,80 € ... To pomeni, ko v živo vidiš (prepozno, ker si že plačal) ... za en klinc pleh skup zrolan in zašvasan. Plus poštnina seveda...

Zadnji nateg so bile pa vzmetne štange za AK... Ne želi si tega kupit, ker enostavno ne boš naštelal avto na željeno višino, čeprav so štange nove. In brez navojnega rezila M11 ne boš navil noža na štango.

Zeko... Svetujem ti:

Ali sam poiščeš varijante za izdelavo vzmetnega lonca in montažo, čiščenje, varjenje, obnovo...

Ali pa me pokličeš , prineseš  stare dele in prideš iskat čez par dni komplet obnovljene lonce. Cena po mojem ceniku in kot se dogovoriva.

Nikakor pa ne kupuj in plačuj nove dele , ker po naših iskušnjah niso uporabni. Oziroma, so materijali in dimenzije slabši kot znucane stare fedre.

lp

Zeko124

No, zato pa sem vprašal. iz štirih loncev sem nabral za enega dobrega materiala :). Aktiviral sem še nekaj folka, da najdem še nekaj dobre robe in zložim še drugega. Saj tako kot so zdaj propadli ob rednem vzdrževanju upam da ne bodo več.

www.keramika-genorio.si

dyane

Nova roba je enako bek fukjen gnar...puša za ojnico ....gor še te nekak gre sornik za bat pa noter ne...to je pač...orginal stari...ali pa nič.
[SIGPIC][/SIGPIC]