Kratka antena za C5 - Peugeot 408?

Začel/a Sine64, Maj 08, 2013, 06:01:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Èe kratkost antene ne bi vplivala na sprejem jih ne bi tlačili na avte oz. bi bile dolge 1 cm, so pač grde in v napoto, pa še v napoto so in grde.
Ker dolžina vpliva, je potem dolgost/kratkost antene nek kompromis med efektom in estetiko.

Excalibur

Ja pa sej tocno to pravim, da zakaj bi jih recimo serijsko dajal (kratke) na ds verzije, ce bi bile slabse? Ali jih res samo zanima estetika. Mi je ful cudn, ce bi tako hotel razmislajat, so potem vse shark antene na švabih za en k.? Sej to ne vem, ce so te krajse kako drgac narjene al ne. Recimo mobiteli, ali danes iphone vlece kej slabs signal kot pa 15 let nazaj ena mobi regla z anteno za uc iztaknit? A je res kej fore al je sam estetika?

@Xandrej, mah ne sej se ne sekiram samo ta spletna komunilacija je toga in hitro prehitro se te lahko narobe vzame. Sicer pa svoboda govora pa to... hvala :)

alesz

CitatRecimo mobiteli, ali danes iphone vlece kej slabs signal kot pa 15 let nazaj ena mobi regla z anteno za uc iztaknit? A je res kej fore al je sam estetika?
...če že zanemarimo razvoj telefonov v teh letih imaš danes v vsaki ulici en pretvorniški stolp....

xtimex

BTW, ko smo že pri antenah ali ima kdo izkušnje s sharki ali kako se že reče?
Rad bi si omislil eno na novem Berlingotu, pa me malo skrbi sprejem.
Katere so preizkušeno kvalitetne, recimo iščem nekaj takšnega.
https://www.matsport.si/dodatna-oprema/zunanjost/antene/i_41743_antena-shark-crna-12v

antasi

pa nima novi berlingo kratko anteno in ne tist dolg štil?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

Ma daj antasi... tvoji fijati imajo najbrz izvlečne? Ma sicer pa shark ne vem kako bi zgledala na berlingu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Citat od: Excalibur;253876Ja pa sej tocno to pravim, da zakaj bi jih recimo serijsko dajal (kratke) na ds verzije, ce bi bile slabse? Ali jih res samo zanima estetika. Mi je ful cudn, ce bi tako hotel razmislajat, so potem vse shark antene na švabih za en k.? Sej to ne vem, ce so te krajse kako drgac narjene al ne. Recimo mobiteli, ali danes iphone vlece kej slabs signal kot pa 15 let nazaj ena mobi regla z anteno za uc iztaknit? A je res kej fore al je sam estetika?

@Xandrej, mah ne sej se ne sekiram samo ta spletna komunilacija je toga in hitro prehitro se te lahko narobe vzame. Sicer pa svoboda govora pa to... hvala :)

Sem ti odgovoril konkretno. Preberi. Drugače pa kratka in dolga skupaj znese 10 eur. Kupi in probaj.

antasi

Pa še res je. Izvlečna električna, se mi vklopi ko vžgem luči. Mi je en električist to zvezal.
Na berlingotu je pa škoda neki čarat, ker ta mala antena odlično vleče-ko dobra soseda.
Èuj ti, kaj si razmišljal, da bi forum preimenoval v fiat forum, ker dacia al pa mercedes ti očitno ni všeč.

xtimex

Citat od: antasi;253883pa nima novi berlingo kratko anteno in ne tist dolg štil?

Pa ni ravno kratka.

antasi

garac

Vprasajta zeni. Pravijo, da dolzina ni vazna, ampak tehnika. Torej, ce dobro vlece, cemu menjat?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

antasi

xtimex

Citat od: garac;253896Vprasajta zeni. Pravijo, da dolzina ni vazna, ampak tehnika. Torej, ce dobro vlece, cemu menjat?
Ja moja kar dobro vleče:emot125:

Gox

Jaz sem na C3picassoju menjal original za ta kratko od C5... ker drugače avto ni šel v garažo zaradi višine antene.

Pri sprejemu nisem opazil kakih razlik, radio deluje solidno.

Xandrej

So pa hecno naredili. C5 brez navi ima radio anteno v šipi ali kajerkoli je že, če pa ima navi pa ima fm v anteni kjer je zraven v škatlici tudi GPS...