Citromobile 2013

Začel/a JureA, Maj 08, 2013, 08:47:41 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

JureA

Menjalnik je na pet prestav, ja.
Tudi z drugimi GS-i smo na poteh do Nizozemske naračunali podobno porabo:

- Leta 2001 in 2002 moj GSX 1.2
- Leta 2003 Mikijev GS Pallas
- Leta 2004 Tomažev GS Club 1220
- Leta 2006 Mikijev GS 1.3
- Leta 2010 Rokov GS Pallas

Tako da mislim, da so te cifre čisto normalne.
Je pa tudi res, da Miki poštima avto tako, da je tudi za vozit, ne le za gledat.

Na testih v AM so pa že v tistih časih ves čas tiščali gas do konca.

GSclub

Z mojim je bila poraba 6,4 ali 6,6, če se prav spomnim. vozili smo pa v glavnem 120.

JureA

Zdi se mi, da si imel gume Michelin Energy - malce premajhne?
Èe je tako, potem je dejanska poraba malce večja od izračunane (ker števec nameri več kilometrov).
Poleg tega se mi za Michelin Energy zdi, da imajo zelo ugoden kotalni upor, kar je super za porabo.
Na tem GSu imam malce prevelike gume, zato števec nameri premalo kilometrov in je v resnici poraba malce manjša od izračunane.
Z gumami 145SR15 bi po mojem namerili in izračunali tam okoli 7 litrov ali malce manj.

gule

Lepa reportaža in slike, upam, da enkrat še jaz to vidim uživo!

JureA

Gule, res se splača kdaj tole pogledat.

Tule je pa video na YT:

http://www.youtube.com/watch?v=e7ZciJBEwL8

Čojko

Aha super. Jaz sem super zadovoljen če je 8,5 ali 9 l za tak avto tega letnika. Stoenka mi je pred 20 leti pila 12 litrov. Itak je poraba bolj kot ne nepomembna. Èe na leto prevoziš 5 Tkm po 10 litrov porabe in ceno bencina 1,5 EUR je to 750e stroška za gorivo, če pa je poraba 7 litrov pa 525e, kar je za 225e razlike na leto in to res ni nek denar.

GSclub

Citat od: JureA;158727Zdi se mi, da si imel gume Michelin Energy - malce premajhne?
Èe je tako, potem je dejanska poraba malce večja od izračunane (ker števec nameri več kilometrov).
Poleg tega se mi za Michelin Energy zdi, da imajo zelo ugoden kotalni upor, kar je super za porabo.
Na tem GSu imam malce prevelike gume, zato števec nameri premalo kilometrov in je v resnici poraba malce manjša od izračunane.
Z gumami 145SR15 bi po mojem namerili in izračunali tam okoli 7 litrov ali malce manj.

ti si pa zapomniš detajle :)