BX 15 TGE - Stari dobri časi so se vrnili

Začel/a michoBX, Maj 06, 2013, 09:59:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Kazalka je samo za nivo olja. Aktivna je na začetku ko daš kontakt, potem pa pade dol, tako da na zgornji sliki je v normalnem položaju med vožnjo. Èe je olja pod minimum pa posveti lučka tudi med vožnjo.
GTi se spomnim pa je imel kombiniran merilnik: nivoja, po vžigu pa pritisk.
Hja, dougcajt mi je ja...

gule

Tako kot ponavadi pri Citroenih, to večkrat kaže narobe, ali nikakor...

michoBX

To pa tudi res. Še zmeraj je je najbolje redno šipko ven potegnit pa pogledat

gule

Tako je, šipka majka. Samo statistiki in risači grafov, so tudi šipke zajebali...
So plastične, delno, ali cele...in pokajo, da je kar veselo.

michoBX

Avto je "iz-zelenel"... Lhm

Mogoče kdo ve kaj je tukaj problem? Se je snelo tesnilo na hidro cilindru?sigurno ne pušča na tesnilu kugle.

V spominu imam, da se mi je nekaj podobnega zgodilo že na sprednjem levem, tokrat zadnji levi, katerega pa še nisem imel podrtega...

zlikovski

Kolko sem zibral iz tvojega posta, lahko ti pušča manšeta ali spoj pri povratni lajtungi tam ni pritiska in če je samo malo natrgana ti lahko malo kaplja.

cxfranc

Nič od tega. Menjati cilinder in bo brez vseh nadaljnjih razprav problem v hipu rešen. Nobenega filozofiranja, poroznost. Menjaj cilinder.

cxfranc

michoBX

Avto sem dvignil in preveril: Manšeta, dovodna in tudi povratne linije so OK. Ker je cilinder iz Alu, je res možno da porozen, kot je omenil @cxfranc.

Doma imam še enega bom preveril...

@cxfranc, prosim za tel št. na zs.

michoBX

Evo ti luknjo. Kdo dela "lajtunge" pri nas? Jo bom moral zamenjat, tista ki gre od razvoda do cilindra. Plus cilinder...

Dihtunga

Pa kako zavraga ti je hidravlična tekočina naredila tako luknjo noter. Neke hude miši imate tam naokoli

Èe gre to samo na povratek daj gumo in objemko gor pa je za par dni.

ModelJT

Za lajtunge vzemi staro pa pojdi v PRIT d.o.o. v Ljubljani pa ti jo bodo naredili.
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Niso bile miške, po moje kombinacija sol in pesek ki se spodaj nabira med kovinskim nosilcem in cilindrom, ter porozen aluminij cilindra. Hiba BX-ov, zdaj moram donatorja podret, upam da je tam boljše in zamenjat, pa lajtungo novo pa bo (ni povratek).

michoBX

Bx je nazaj na cesti. Cilinder od donatorja je bil boljši, sem ga očistil, potopil v tekočino ki raztaplja oksidacijo. Nato sem preko razjede naredil prevleko s tekočo kovino (2k epoxy). Navoj priklopa lajtunge sem popravil, zmontiral vse skupaj z novo lajtungo. Kakšno sliko bom pa še dodal.

michoBX

Letošnja zima (sol) pa je bila močna... Danes opazil da mi solzi bencin, na zadnjem delu pri rezervoarju - rja prišla skozi kovinsko dovodno/povratno cev bencina. To sem imel že pri GTi-ju, ne bo druge kot cevi zamenjati. Takrat sem uporabil teflonske, verjetno bom tudi tukaj isto naredil...